Ak Parti Marmaris Ilçe Yönetimi Yanginlar Ve Yangin Sonrasi Söylenenler Ile Ilgili Açiklamada Bulundu

Marmaris AK Parti Ilçe Baskani Ceyhun Gökmen, Marmaris’te çikan orman yanginlari, afet süreci ve sonrasi ile ilgili, ilçe yönetimi ile birlikte bir basin toplantisi düzenledi. Baskan Gökmen, özellikel Marmaris’teki yanginlara sadece belediyelerin ve gönüllülerin müdahale edip söndürdügü gibi bir algi olusturulmaya çalisildigini belirterek "Devletin tüm imkanlarinin seferber edildigi yanginda diger resmi kurumlarin gayretinin gizlenmek istenmesini manidar buluyoruz" dedi.

Ak Parti Marmaris Ilçe Yönetimi Yanginlar Ve Yangin Sonrasi Söylenenler Ile Ilgili Açiklamada Bulundu
Ak parti Marmaris Ilçe teskilati olarak göreve geldikleri andan itibaren birlestirici ve yapici olmaya, ayristirici olmayan bir üslup kullanacaklarina dair söz verdiklerini kaydeden AK parti Marmaris Ilçe Baskani Ceyhun Gökmen, "Tek derdimiz Marmaris’e daha fazla ne katabiliriz. Bu baglamda ayni tarzda siyaset yapmaya devam edecegimizi herkesin bilmesini isteriz. Fakat son dönemde gerçegi yansitmayan elestiriler üzerine, partililerimizin tepkisini dile getirmek adina bu açiklamayi yapma zorunlulugunu hissettim. Öncelikle Marmaris’te yasanan yanginlari yakindan takip eden an be an bilgi alip yanimizda duran basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, bölgeye gelerek basindan sonuna tüm süreci takip eden bakanlarimiza, milletvekillerimize, yanginda canla basla çalisan orman ve belediye isçilerimizin yaninda tüm gönüllü vatandaslarimiza tesekkürü bir borç bilirim’’ dedi.

Marmaris’te meydana gelen yangina 11 helikopter ve bir adet yangin söndürme uçaginin müdahale ettigini kaydeden Gökmen, "Söndürme çalismalarina katilan 11 helikopterin 6‘si Mugla ilimizde konuslandirilan helikopterler olup 5 tanesi çevre illerden yardima gelmis helikopterlerdir. Türkiye’de yaklasik 54 helikopter her an çikabilecek yanginlar için hazir beklemektedir. Yangin olan yerlerde, yanginin durumuna göre kendi ilindeki helikopterler yetersiz kalacak ise civar illerdekilerden o yangina destek gelir. Nasil ki bizim bölgemizdeki bir yangina civar illerden helikopter geliyor ise Manavgat’taki yangina da bizden önce basladigi için Mugla’daki bazi helikopter, arazöz ve personel destege gitmistir. Manavgat’taki yanginin hafiflemesinden hemen sonra Mugla genelinde çikan yanginlara 54 helikopter, 16 uçak ve 69 adet TOMA, 847 Itfaiye araci, Arazöz ve su tankeri ile müdahale edilmistir. Özellikle Içmeler mahallemizdeki yangina Kaymakamimiz, Emniyet Müdürümüz ve Il Baskanimizin gayretleriyle TOMAlar, arazözler ve itfaiye araçlari müdahale etmis, sadece bir ev yanmis, içmelerin geri kalani kurtarilmistir" dedi.

Bazi kisiler tarafindan yanginlara sadece gönüllülerin ve belediye ekiplerinin müdahale ettigi yönünde algi olusturulmaya çalisildigini kaydeden AK Parti Marmaris Ilçe Baskani Ceyhun Gökmen, "O tarihte ülkemizde ayni anda Manavgat, Adana, İçel, Hatay ve Mugla bölgelerimizde yanginlar baslamistir. Orman teskilati ve askeri helikopterlerle IHA ve SiHA’lar, TOMA’lar yüzlerce orman görevlisiyle canla basla mücadele etmistir. Bu ortamda, sadece gönüllüler ve belediye çalisanlarinin yangini söndürmüs gibi söylem ve hareketlerde bulunmasi vicdani degildir. Ayrica yangin esnasinda degisik sehirlerden yardim için gelen itfaiye araçlarini bütün Mugla ve Marmarisliler görmüstür" diye konustu.



Ceyhun Gökmen açiklamasinin devaminda "Yanginin çikisindan hemen birkaç gün sonra Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla vergi ve SGK ödemeleri zaten ertelenmistir. Turizm ve esnafla alakali bankalarla toplantilar ivedilikle yapilmis ve uygulanmaya baslanmistir. Yanginda zarar gören köylümüze de 50 bin lira yanan esya parasi 2 bin lira da acil ihtiyaç parasi hesaplarina daha yangin devam ederken yatirilmistir. Ayrica evi yanan vatandaslarimiza konteynirlar klimali olarak teslim edilmis, konteynirda kalmak istemeyenlere de ayrica kira yardimi yapilmistir. Evi yanan vatandasimizin TOKI tarafindan evlerinin yapimina baslanmistir. Evini TOKI’ye yaptirmak istemeyenlere de evlerini degeri kadar olan miktar da vatandasimizin hesabina yatirilmistir. Ayrica hasar gören hayvan ahirlari da devlet tarafindan yapilacaktir. Yapilana kadar da hayvan çadirlari ücretsiz ve kalici olarak köylümüze verilmistir. Marmaris’i sevmek mesnetsiz ve gerçegi yansitmayan veya oynanan tiyatro oyunlariyla olmaz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA