AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Özhaseki'den Adiyaman'da Muhalefet Elestirisi Açiklamasi

'Özellikle ana muhalefet. Onlarin da tek derdi var, algi operasyonu. Son günlerde fena ögrendiler bu isi. Son birkaç senedir bunu sevdiler. Magduriyet edebiyati, olmayani olmus gibi gösterme sanati ve yalanlar bitmek bilmiyor' '(AK Parti'liler var ya önümüzü kesiyorlar.) Nasil kesiyorlar kardesim? Siz hangi hayirli isi meclise getirdiniz de 'Hayir' dedik. Istanbul Belediyesine gelen bütün kararlarin yüzde 98'ine 'Evet' demisiz. Ankara Belediyesinde yüzde 97 küsur 'Evet' demisiz. 'Hayir' diye reddettiklerimiz de bir parkin üzerine bina koymak istiyorlar. Koyamazsiniz kardesim, 'Allahtan korkun' diyoruz' 'Bir iki heykel yapmaktan baska isleri de yok. Ama yalan söylemekte üstlerine kimse yok. Ne yazik ki böyle bir muhalefetle karsi karsiyayiz'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, muhalefet partilerini elestirerek "Özellikle ana muhalefet. Onlarin da tek derdi var, algi operasyonu. Son günlerde fena ögrendiler bu isi. Son birkaç senedir bunu sevdiler. Magduriyet edebiyati, olmayani olmus gibi gösterme sanati ve yalanlar bitmek bilmiyor." dedi.

Bir dizi ziyaret için geldigi Adiyaman'da Valilik ve Belediyeyi ziyaret eden Özhaseki, partisinin il teskilatinda da partililerle bir araya geldi. Özhakesi, buradaki konusmasinda, AK Parti'li belediyeleri ziyaret ederek projeleri istisare ettiklerini söyledi. Insanlarin özellikle belediyelerden beklentilerinin çok fazla oldugunu ifade eden Özhaseki, "Vatandas her türlü ihtiyacini gelip belediyelerden ister. Belediyelerin de ellerindeki imkanlar biraz kisitlidir, kit kaynaklarla hizmet etmeye gayret ederler. Ellerindeki bu kit kaynaklari hangi alanlarda kullanacaklari, öncelikleri, hangi hizmetlerin daha öncelikli oldugu hususu da istisareye ihtiyaç duyar. Belediye baskanligi isi biraz bilgi, biraz görgü biraz da haliyle istisare isidir. Ortak akil isidir. Bu vesileyle biz de Adiyaman'dayiz." dedi.

AK Parti'nin hizmet belediyeciligini baslattigini ve marka sehirlerle hedef büyüttügünü anlatan Özhaseki, söyle konustu:

"Son dönemde de Sayin Cumhurbaskani'miz özellikle altini çiziyor, biz gönül belediyeciligine önem verecegiz. Hizmetten yana sikinti yok. AK Parti'nin gerek genelde gerekse yerelde izlemis oldugu siyaset hizmet siyaseti. Laf degil, algi degil, yalanlar degil, sadece hizmet. Çünkü bütün laflar bütün yalanlar unutulur, hepsi geçer gider ama hizmet kalir. Eser siyaseti budur. Bunu yaparken insanlarin gönlünü ve duasini alacagiz. Onlarla beraber hareket edecegiz, onlarla birlikte bu isi yapacagiz. Herkesi kucaklayarak hizmete koyulup önümüze bakacagiz."

Hizmetleri inanarak yaptiklarini, tarihe karsi sorumluluk bilinci ve vefa duygusuyla hareket ettiklerini aktaran Özhakesi, söyle devam etti:

"Bizim amacimiz hizmet ama ne yazik ki karsimizda bir grup var, özellikle ana muhalefet. Onlarin da tek derdi var, algi operasyonu. Son günlerde fena ögrendiler bu isi. Son birkaç senedir bunu sevdiler. Magduriyet edebiyati, olmayani olmus gibi gösterme sanati ve yalanlar bitmek bilmiyor. Özellikle Deniz Baykal'in operasyonla genel baskanliktan uzaklastirilmasindan sonra partideki yerli ve milli duygular, tamami köreldi. Kendilerine göre bir baska mecrada yol almaya basladilar. 'Dostlarimiz' dedikleri, terör örgütleriyle bile kol kola devam ediyorlar ve birinci stratejileri yalan oldu."

Özhaseki, AK Parti'nin muhalefet belediyelerinin yapmak istediklerine engel oldugu yönündeki iddialarini da yalanlayarak "Istanbul ve Ankara belediyelerinde, mecliste çogunluk bizim. Yaptiklari tek bir madde var, 'AK Parti'liler var ya önümüzü kesiyorlar.' Nasil kesiyorlar kardesim? Siz hangi hayirli isi meclise getirdiniz de 'Hayir.' dedik. Istanbul belediyesine gelen bütün kararlarin yüzde 98'ine 'Evet.' demisiz. Ankara Belediyesinde yüzde 97 küsur 'Evet.' demisiz. 'Hayir' diye reddettiklerimiz de bir parkin üzerine bina koymak istiyorlar. Koyamazsiniz kardesim, 'Allah'tan korkun.' diyoruz. Reddettigimiz de böyle isler ama halen yalan söylemeye devam ediyorlar. Hizmet var mi, ben daha görmedim. Eger Ankara ve Istanbul'da yapilan hizmet varsa lütfen söyleyin biz de bilelim." dedi.

Muhalefetin sözlerini tutmadigini öne süren Özhaseki, sunlari söyledi:

"Seçimden önce ne demislerse tam tersini yapmaya devam ediyorlar. Mesela Ankara, Istanbul için 'Isçinin ekmegiyle oynamayacagiz.' dediler. 'Bir tek isçiyi isten atan namussuz ve serefsizdir.' Affedersiniz sözleri aynen böyle, genel baskanlari dahil. Ne oldu peki Istanbul'da birkaç ay içinde 11 bin 700 kisi isten atildi, sadece bizim dönemde ise girdigi için. Park bahçelerde çalisan, temizlikte çalisan gariban insanlari çikardilar. Diyeceksiniz ki 'Çok fazla personel vardi, doldurmussunuz kardesim' ama hayir öyle degil. 11 bin 700 isten çikardilar, 18 bin kisi ise aldilar. Hem de ortagimiz dedikleri partilerle paylasarak, bölüserek. Ne derlerse tersini yapan bir akil var. 'Ankara, Istanbul'un paraya mi ihtiyaci var?', 'Öz gelirleri dehset.', 'Devletin parasina bile ihtiyacimiz yok.' diyorlardi. Bakin devletten bir kurus eksik gitmedigi gibi, fazlasiyla da paralari verildigi halde, borçlanma noktasina bizim neredeyse 25 yilda yaptigimiz borçlanmayi 2 senede yaptilar. Biz 25 senede, 23-24 milyar lira borçlanma yapmisiz. Senelik bir milyar bile düsmüyor. Bunlar iki sene içerisinde 19,5-20 milyar borçlandilar. Yani bunlarin gözü hizmette degil, bunlarin gözü vatandasin duasini almakta degil, is yapma becerileri ve kabiliyetleri de yok. Bir iki heykel yapmaktan baska isleri de yok. Ama yalan söylemekte üstlerine kimse yok. Ne yazik ki böyle bir muhalefetle karsi karsiyayiz. O yüzden biz bunlara bakarak kiblemizi tayin etmeyiz. Bizim kiblemiz belli, yapacagimiz is belli. Sonuna kadar dogru yolda çalismaya devam edecegiz."

Özhakesi, beraberindeki AK Parti Adiyaman milletvekilleri Ibrahim Halil Firat, Yakup Tas, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Il Baskani Mehmet Dagtekin ile tarihi Oturakçilar Pazari'ni ziyaret ederek bir süre sohbet etti.???????
Kaynak: AA