Aileler 723 Gündür Evlatlarina Kavusmak Için Nöbet Tutuyor

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti, korona virüse ragmen 723’üncü gününde de devam ediyor.

Aileler 723 Gündür Evlatlarina Kavusmak Için Nöbet Tutuyor
Çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin umutlu bekleyisi 723’üncü gününe girdi. Adana’da kaldiklari dönemde daga kaçirilan kizi için evlat nöbetine katilan baba Necmettin Biçer, kizi Gülcan’a ‘teslim ol’ çagrisi yapti.

“GELIN TESLIM OLUN, BU ÜLKE HEPIMIZINDIR”

3 Eylül’de HDP il binasi önünde 2’inci yillarinin dolacagini söyleyen baba Biçer, eylemlerinde kararli olduklarini dile getirdi. Biçer, "Evlatlarimizi almadan kesinlikle buradan ayrilmayacagiz. Burada dagda bulunan tüm çocuklara seslenmek istiyorum. Gelin devletimize ve güvenlik güçlerimize teslim olun. Bu ülke hepimizindir. Gelin korkmayin. PKK’nin yalan makinesine inanmayin. Bizde buradan ayrilmayacagiz. En son dagda kalan çocuk gelinceye kadar biz burada eylemimizi sürdürecegiz. Kizim da beni görüyor ve duyuyor ise ona da ’gel güvenlik güçlerine teslim ol’ çagrisi yapiyorum” dedi.

(Sedat Irmak/IHA)
Kaynak: İHA