15. Sevgide Bulusalim Bu Yil Seka Parkta Düzenlenecek

Kocaeli’de 15.’si düzenlenen “Sevgide Bulusalim” etkinligi bu yil cuma günü Seka Park Uçurtma Tepesi’nde coskuyla kutlanacak.

15. Sevgide Bulusalim Bu Yil Seka Parkta Düzenlenecek
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Cem Vakfi ve Alevi Islam Din Hizmetleri Baskanligi tarafindan her yil düzenlenen ’’Sevgide Bulusalim’’ etkinliginin tanitim programi gerçeklesti. Etkinligi içerigi hakkinda düzenlenen basin toplantisinda bu yil etkinliklerin Cuma günü Seka Park Uçurtma Tepesi’nde düzenlenecegi, Türk Halk Müzigi sanatçisi Sabahat Akkiraz’da etkinlikte yer alarak konser verecegi açiklandi.

Toplantida Islam’in baris ve kardeslik dini oldugunu söyleyen Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu, “Kerbela Islam ümmeti olarak hepimizin ortak acisidir. Bugünde dünya üzerinde nice Kerbelalar yasanmakta. Kötüler ve kötülük kol gezmektedir. Bizi biz yapan bu degerlerimize daha çok sahip çikmaliyiz. Bizler bu amaçla 14 yildir her muharrem ayinda sevgide bulusalim etkinlikleri düzenliyoruz. Geçen sene pandemiden dolayi düzenleyemedik. Bu yil 15’ncisinde bir araya gelecegimiz etkinlikte kapilarimiz her zaman oldugu gibi bütün vatandaslarimiza açik olacak. Bu yil etkinligimizi açik alanda düzenleme karari aldik. Etkinligimiz bu yil Seka Park Uçurtma Tepesi’nde düzenlenecek. Asure dagitiminin ardindan Türk Halk Müzigi sanatçisi Sabahat Akkiraz saat 20.30’da konser verecek. Tüm vatandaslarimizi etkinlige bekliyoruz “dedi.

Türkiye’de yasanan seller, depremler, yanginlarda günümüzde yasanan Kerbeladir diyen Izmit Haci Bektas Veli Anadolu Kültür vakfi Baskani Ali Ekber Incesu, “Her canli yasamin kutsal olduguna inanir. Kerbela mateminin basladigi bugünlerde her can için sömürüsüz, esit, adil bir dünya diliyorum. Durusunu Imam Hüseyin’in durusu mücadeleniz Zeynep Ananin mücadelesi olsun. Herkesi birlik ve beraberlige davet ediyorum. Birbirimizin farkliliklarindan beslenerek Alevi Sünni ayrimi yapmadan birlikteligimiz dünyaya duyuracagiz. Katkilarindan dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin ve tüm çalisanlara çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA