Tunus'ta Nahda Hareketi Yürütme Ofisi'ni Feshetti

Tunus'ta Nahda Hareketi, Yürütme Ofisi'nin feshedildigini ve üyelerinin tamaminin görevden alindigini duyurdu.

Nahda Hareketi'nin Facebook hesabindan, Medya ve Iletisim Ofisi tarafindan imzalanan yazili açiklamada, Yürütme Ofisi'nin feshedildigi ve üyelerinin tamaminin görevden alindigi belirtilerek, "sahnenin gereksinimlerine cevap verecek ve gerekli verimliligi saglayacak sekilde" ofisin yeniden yapilandirilacagi ifade edildi.

Açiklamada, hareketin baskaninin, Yürütme Ofisi üyelerine çabalarindan dolayi tesekkür ettigi ve üyelerden ofisin yeni olusumuna kadar görevlerine devam etmelerini talep ettigi kaydedildi.

- Tunus'ta neler oldu?

Arap Bahari'nin basladigi Tunus'ta devam eden sosyal, ekonomik ve politik kriz ile yeni tip koronavirüs salgini nedeniyle saglik sisteminin geldigi durum, Tunuslularin 25 Temmuz'da kitleler halinde sokaga çikmasina yol açti.

Gösteriler sirasinda ülkedeki yerlesik siyasete de yogun tepki gösterildi. Bazi bölgelerde Meclis'in en büyük partisi Nahda Hareketi'nin merkezlerine saldirilar düzenlendi.

Cumhurbaskani Kays Said, Anayasa'nin kendisine olaganüstü yetkiler taniyan 80. maddesini hayata geçirdigini duyurdu.

Said, Meclis'in çalismalarini 30 gün boyunca durdurdugunu, tüm milletvekillerinin dokunulmazliginin kaldirildigini, basbakani azlettigini ve yeni bir basbakan atayacagini, ayrica yolsuzluk dosyalari için kendisini bassavci olarak görevlendirdigini açikladi.

Kaynak: AA