Manisa 'Genç Bakis'iyla Cumhurbaskani Erdogan Tarafindan Ödüllendirildi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Türkiye Belediyeler Birligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi isbirliginde düzenlenen ‘Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’ etkinligine katildi. Baskan Ergün, ’Genç Bakis’ adli projeyle ödüle layik görülen 22 belediyeden biri olan Manisa Büyüksehir Belediyesinin ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi.

Manisa 'Genç Bakis'iyla Cumhurbaskani Erdogan Tarafindan Ödüllendirildi
Türkiye Belediyeler Birligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi isbirliginde düzenlenen ‘Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’ Ankara’da, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Programa Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) Baskani ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, il belediye baskanlari, Manisa ilçe belediye baskanlari, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida genç katildi.



CUMHURBASKANI ERDOGAN’DAN AFETLERDE GÖREV ALAN BELEDIYELERE TESEKKÜR

Törenin açilis konusmasini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan yapti. Gençleri karar alma süreçlerine daha fazla dahil etmeyi sürdüreceklerini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Yönetimine kadin elinin degmesi ile beraber TBB’nin yeni bir dinamizm, yeni bir heyecan kazandigini görüyoruz. Bilhassa Birligin gençlere, yaslilara, engellilere ve kadinlara yönelik özgün projeleri devreye almasindan memnuniyet duyuyoruz” diye konustu.

Dogal afetler karsisinda devletin ilgili kurumlari yaninda belediyelerin ve STK’larin imkanlarini seferber etmesinin acilari bir nebze hafiflettigini kaydeden Erdogan, “Siyasi parti ayrimi gözetmeden yardim çalismalarinda yer alan tüm belediyelerimize sahsim ve milletim adina tesekkür ediyorum. Türkiye, yasanan felaketlerin büyüklügüne ragmen benzer sikintilarla yüzlesen ülkelere göre bu sancili süreci basari ile yürütmüstür” dedi.



“BIZIM ARTIK GELECEGI KUCAKLAYAN SEHIRCILIK MODELLERINE IHTIYACIMIZ VAR”

Sehircilikte yeni bir döneme girildigini kaydeden Erdogan, “Sadece sosyal ve bireysel iliskilerin degil, hayata dair birçok unsurun da kökten degismeye basladigini görüyoruz. Buna paralel olarak insanlarin sehirden, sehir hayatindan, yerel yönetimlerden beklentileri de degisiyor. Iletisim araçlarinin gelismesi ile birlikte sehir sakinleri parçasi olduklari hayata dair görüslerini, beklenti ve taleplerini de daha fazla paylasiyor. Özellikle gençlerimiz, yerel yönetimler ve hizmetlerle ilgili karar alma mekanizmalarinda daha etkin daha belirleyici roller almak istiyor. Hiçbirimizin bu hakli taleplere kulak tikama lüksü yoktur. Degisen sartlara ve yükselen toplumsal taleplere göre politika belirlemek, buna göre adim atmak belediyelerimiz için bir tercihten öte sorumluluktur. Ülkemizin 2. Dünya Savasi sonrasi köylerden sehirlere yönelen büyük göç döneminde maruz kaldigi sehircilik felaketini tekrar yasamasina izin veremeyiz. Önce sadece basini sokacak ev niyetiyle baslayan gecekondulasmanin, ardindan bitip tükenmez rant hirsi ile ortaya çikan dikey mimarinin bedelini yeteri kadar ödedik. Bizim artik bedeller ödemeye degil, planli, programli, geçmise sahip çikan, gelecegi kucaklayan sehircilik modellerine ve uygulamalarina ihtiyacimiz var” dedi.



MANISA BÜYÜKSEHIR BELEDIYESININ PROJESI ÖDÜLLENDIRILDI

Konusmalarin ardindan ‘Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi’nda ödül almaya hak kazanan belediyelere ödülleri, Cumhurbaskani Erdogan tarafindan takdim edildi. Manisa Büyüksehir Belediyesi ile birlikte 22 belediyenin ödül almaya hak kazandigi yarisma kapsaminda toplamda 224 belediye, 262 farkli proje fikriyle rekabet etti. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Manisa’nin ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi.

BASKAN ERGÜN: “BU GURUR MANISA’NIN”

Manisa Büyüksehir Belediyesinin ödül almaya hak kazanan projesinin adi ‘Genç Bakis’. Projeyle gençlere robotik, fen bilimleri, astronomi gibi konularda egitimler ve danismanlik hizmeti vermeyi hedefleniyor. Ayrica yine proje kapsaminda gençlere yönelik tarihi geziler düzenlenmesi de proje dahilinde yer aliyor. Ödülünü Cumhurbaskani Erdogan’in elinden almasinin ardindan duygularini sosyal medya hesabindan paylasan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Türkiye Belediyeler Birligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi isbirliginde düzenlenen Genç Dostu Sehirler Kongresi için hazirladigimiz ve gençlerimize robotik, fen bilimleri, astronomi gibi konularda egitimler ve danismanlik hizmeti vermeyi hedefledigimiz "Genç Bakis" projemiz, ödül almaya hak kazandi. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in elinden ödülümüzü aldik. Bu gurur Manisa’nin” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA