Japonya'da Çete Lideri Idam Cezasina Çarptirildi

Japonya’nin Fukuoka eyaletinde bir mahkeme, Kudokai çetesinin lideri 74 yasindaki Satoru Nomura’yi, 1998 ve 2014 yillari arasinda çete üyeleri tarafindan 1 kisinin öldürülmesi, 3 kisinin de yaralanmasi olaylarindan dolayi idam cezasina çarptirdi.

Japonya’da Fukuoka eyaletinde bir mahkeme, Kudokai çetesinin lideri 74 yasindaki Satoru Nomura’yi çete üyelerinin 1 kisiyi öldürmesi, 3 kisiyi ise yaralamasindan dolayi idam cezasina çarptirdi. Japon basininda yer alan haberlerde, Kudokai çetesi üyelerinin söz konusu saldirilari 1998 ve 2014 yillari arasinda gerçeklestirdigini, saldirilarda eski balikçilik kooperatifi baskaninin vurularak öldürüldügünü ve aralarinda bir hemsire ve eski bir polis memurunun da bulundugu üç kisinin ise vurularak ya da biçakla yaralandigi belirtildi.

Haberlerde ayrica, saldirilarin emrini verdigine dair dogrudan bir kanit olmamasina ragmen Nomura’nin idam cezasina çarptirildigi ifade edildi.

Mahkeme ise, Kudokai suç örgütünde siki kontrollerin uygulandigini ve saldirilarin liderin izni olmadan gerçeklestirilmesinin düsünülemez olduguna dikkat çekti.

Nomura’nin avukatlarinin ise mahkemenin kararina itiraz etmesinin beklendigi belirtildi.
Kaynak: İHA