Kaçak Hafriyata Droneli Takip Açiklamasi 10 Bin TL Cezasi Var

Süleymanpasa Belediyesi, kaçak hafriyat dökümleri ile mücadelesini taviz vermeden sürdürüyor. Daha önce tespit edilen kaçak döküm alanlarina 30’dan fazla kamera yerlestirerek bu sahalari 24 saat gözetim altina alan Süleymanpasa Belediyesi, teknolojinin nimetlerinden de faydalanarak denetimleri siklastirdi.

Kaçak Hafriyata Droneli Takip Açiklamasi 10 Bin TL Cezasi Var
Süleymanpasa Belediyesi Zabita Müdürlügü tarafindan kontrolü saglanan ve 24 saat gözetim gerçeklestiren kameralar sayesinde ilçede kaçak hafriyat dökümlerinde ciddi azalma görülürken, müdürlük bünyesine kazandirilan insansiz hava araci (drone) ile de kaçak dökümler anlik olarak kayda alinarak sorumlulara suçüstü yapilabiliyor.

Süleymanpasa Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri tarafindan yeni insansiz hava araçli takip sistemi ile gerçeklestirilen uygulamalar neticesinde, kaçak döküm yaptigi tespit edilen kisilere Kabahatler Kanunu kapsaminda toplamda 10 bin TL tutarinda cezai islem uygulandigi belirtildi.
Kaynak: İHA