Afet Bölgesinde Askerler, Vatandaslarin Esyalarini Da Tasiyor

Kastamonu il Jandarma Komutanligina bagli ekipler, sel afetinin yasandigi Bozkurt ilçesinde selden etkilenen ve esyalarini tasimak isteyen vatandaslarin esyalarini tasimalarina yardim ediyor.

Afet Bölgesinde Askerler, Vatandaslarin Esyalarini Da Tasiyor
Kastamonu’da 11 Agustos’ta sel afetinin yasandigi Bozkurt’ta, AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi’ne gelen her talep degerlendiriliyor. Bunun üzerine sel afetinden etkilenen selzedeler, esyalarinin tasinmasi noktasinda yardim isteginde bulundu. Bu talebi yerinde bulan Kastamonu Il Jandarma Komutanligi ekipleri, vatandaslarin selde zarar gören esyalarini istedikleri yere askeri araçla götürmelerine yardim ediyor. Ekipler, selzedelerin askeri araci hem yüklemelerinde hem de kamyonetten esyalarin tasinmasinda da vatandaslara yardimda bulunuyor.

Bozkurt ilçesinde ikamet ettigini söyleyen selzede Hikmet Bozkurt, sel felaketinde büyük zarar gördügünü söyledi.



Selde her seyini kaybettigini ifade eden Bozkurt, “Evim kullanilamaz halde. Evden çikardigimiz, kurtarabildigimiz esyalarimizi jandarma ve AFAD gönüllüleri ile Allah razi olsun hepsinden kurtardik. Su anda bazi esyalarimiz saglam. Allah devletimize zeval vermesin. Askerlerimizin Allah yardimcilari olsun. AFAD gönüllerimizin Allah yardimcilari olsun. Hepsi kosturmaca içerisinde. Bir nebze olsun yaralarimiz sariliyor. Devletimiz bütün imkanlari ile burada. Allah razi olsun hepsinden. Yapacak bir sey yok, her sey Allah’tan geldi. Devletimiz büyük, bütün yaralarimizi saracak Insallah. Allah hepsinden razi olsun” dedi.

(Vedat Yunus Ikizoglu /IHA)
Kaynak: İHA