TÜGVA Genel Baskani Eminoglu Açiklamasi 'Türkiye Geneli Yaklasik 50 Bin Kisiyle Yaz Okullarimizi Gerçeklestirdik'

Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Genel Baskani Enes Eminoglu, Türkiye geneli yaklasik 50 bin kisiyle salgina ragmen yüz yüze yaz okullarini gerçeklestirdiklerini ifade etti.

TÜGVA Izmir Temsilciligi tarafindan düzenlenen Yaz Okulu Kapanis Programi Bilal Saygili Camisinde gerçeklesti. Ikindi namazinin kilinmasiyla baslayan program, yaz okuluna katilan ögrencilerin Kur'an-i Kerim tilavetiyle devam etti.

Ardindan konusan Eminoglu, Izmir'de olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Izmir'in tarihteki öneminden bahseden Eminoglu, "Izmir bugün belli kesimler tarafindan baska sifatlarla anilmak istense de Izmir'in özü Islam'dir, Islam beldesidir. Selçuklu ile Osmanli ile birlikte yaklasik bin yildir bu topraklarda Kur'an-i Kerim okunmustur. Bugün de 2021 yilinda sizler bu görevi en güzel sekilde ifa ettiniz." dedi.

Izmir'de yaz okullarina katilan ögrenci sayisinin yaklasik bin 200 olduguna deginen Eminoglu, sunlari kaydetti:

"Türkiye geneli yaklasik 50 bin kisiyle bu yaz pandemiye ragmen yüz yüze yaz okullarimizi gerçeklestirmis olduk. Her bir kardesimizi cani gönülden tebrik ediyorum. Bu bir fedakarlik, ask, heyecan ve motivasyondur. Diger arkadaslariniz gibi yazi farkli mesgalelerle geçirebilirdiniz. Ama siz 6 hafta boyunca fedakarlik yaptiniz. Sabahtan öglene kadar Kur'an-i Kerim'i ögrendiniz. Ögleden sonraki kisimda da sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklere katilarak kendinizi en güzel sekilde yeni bir yila hazirlamis oldunuz. Insallah ilerleyen dönemlerde de bu birlik beraberlik devam eder."

MÜSIAD Izmir Sube Baskani Bilal Saygili da Izmir'in köklerinde Islam oldugunu, kentin Islam Medeniyeti üzerine insa edildigini aktardi.

Gençlerin de bu medeniyetin temsilcileri olduguna deginen Saygili, gençlere hayallerini güçlü tutmalari konusunda tavsiyede bulundu.

Saygili, gençlerin Türkiye'nin en büyük sermayesi oldugunu belirterek, "TÜGVA bu çerçevede çalisan kiymetli bir kurulusumuz. Gecesini gündüzüne katarak çalisan, vatani milleti için çalisan bir kurumumuz. Çok güzel bir ekip." diye konustu.

Konusmalarinin ardindan yaz okulundan mezun olan ögrencilerle hatira fotografi çektirildi.

Programa Izmir Vali Yardimcisi Fatih Kiziltoprak, Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, AK Parti Izmir Il Baskan Vekili Ali Aslan ve veliler de katildi.

Kaynak: AA