Sehidin Yegenine Kirmizi Beyaz Dügün

Bingöl’de 28 yil önce 33 askerin sehit edildigi terör saldirisinin kurbanlarindan Denizlili er Mehmet Öztürk’ün silah arkadaslari, Türk bayragi baskili giysilerle katildiklari sehit yegeninin dügününe hem renk katti hem de duygusal anlarin yasanmasina neden oldu.

Sehidin Yegenine Kirmizi Beyaz Dügün


24 Mayis 1993 tarihinde Bingöl - Elazig karayolunda usta birliklerine teslim olmaya giden sivil ve silahsiz askerleri tasiyan konvoya yönelik düzenlenen terör saldirisinda sehit edilen 33 silahsiz erden birisi olan Denizlili Mehmet Öztürk’ün kardesi Feridun Öztürk, kizi Ümmühan Öztürk’ü Nesim Yigit ile evlendirdi. Dügüne Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Ali Degirmenci ve iki ailenin yakinlarinin yani sira sehit Mehmet Öztürk’ün asker arkadaslari katildi.



Terör gazisinin de yer aldigi gösteriler duygulandirdi

Dügünde sehit Mehmet Öztürk’ün silah arkadaslari sancak ve Türk bayragi baskili tisörtleri ile sahneye çikarak Tavas Zeybegi oynadi. Mehmet Öztürk’ün sehit oldugu saldiridan yarali olarak kurtulmasina ragmen hayatini tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kalan gazi Erdal Özdemir de, sahnenin ortasina kadar gelerek silah arkadaslarina eslik etti. 28 yil önce birlikte askere gittikleri Mehmet Öztürk’ün yegeni Ümmühan’i mutlu gününde yalniz birakmayan 93 / 1 tertip askerler, Türk bayragi esliginde gösteri yaptiklari dügünde duygu dolu anlarin yasanmasina neden oldu.

Sehit asker arkadaslari Mehmet Öztürk’ü geçen 28 yila ragmen asla unutmadiklarini belirten Kemal Aysön, dügünde olmaktan dolayi mutlu olduklarini ancak buruk bir sevinç yasadiklarini belirterek; “Biz 1993 / 1 tertip olarak vatan görevini yapmaya giden askerleriz. Biz Mehmet Öztürk ile beraber askere gittik ancak beraber dönemedik. Arkadasimizi orada bir hain saldiri sonucunda onu kaybettik. Allah mekanini cennet eylesin, nur içinde yatsin. Denizli’nin farkli noktalarinda yasayan asker arkadaslari olarak bugün burada olmak istedik. Bizi burada bulusturan sehidimizin agabeyi Feridun Öztürk’e çok tesekkür ediyorum. Onlarin sayesinde tekrar bir araya geldik. Iyi ki gelmisiz vatan bölünmez sehitler ölmez” dedi.



Sehidin silah arkadaslarindan Aydin Selçuk ise, “Asker arkadasimizin agabeyini, dügününde yalniz birakmak istemedik. Mutlu gününde yaninda olabildigimiz için biz de gururluyuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA