Meram'da Sehit Ve Devlet Büyüklerinin Emanetleri Sergileniyor

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi tarafindan düzenlenen 70. Uluslararasi Sehit ve Devlet Büyükleri Sergisi açildi. Sehit Polis Memuru Battal Yildiz’in adinin verildigi sergide konusan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, “Sergilenen esyalardan ziyade sehitlerin asil emaneti bizler için onlarin anne babalari, esleri ve çocuklaridir” dedi.

Meram'da Sehit Ve Devlet Büyüklerinin Emanetleri Sergileniyor
Meram Belediyesi, tarafindan düzenlenen 70. Uluslararasi Sehit ve Devlet Büyükleri Sergisi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Sehit Polis Memuru Battal Yildiz’in adinin verildigi sergi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenirken açilis programina 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutani Fidan Yüksel, Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, Meram Kaymakami Resul Çelik, Belediye Baskani Mustafa Kavus, Il Kültür ve Turizm Müdürü Abdussettar Yarar, sehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, gaziler ve sehit yakinlari katildi.

Turgut Özal’dan Seyit Onbasi’ya, Süleyman Demirel’den Savci Mehmet Selim Kiraz’a, Muhsin Yazicioglu’dan Fethi Sekin’e kadar bir çok devlet büyügü ve vatan sehidinin esyalarinin sergilendigi organizasyonda duygu dolu anlar yasandi. Sergiye esinin adi verilen Emine Yildiz, Sehit Polis Memuru Battal Yildiz ile ilgili anilarini paylasirken, salondakiler gözyaslarina hakim olamadi.

“Hem duygulandik hem de gurur duyduk”

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, sergiye ev sahipligi yapmaktan dolayi gururlu olduklarini ifade ederek, “Bu vatan için canini siper eden sehitlerimiz ve yine devletimiz için görev yapmis büyüklerimizin anilarini yasatmak üzere bugün Sehit Polis Memuru Battal Yildiz’in adini verdigimiz sergiye ev sahipligi yapiyoruz. Sergiyi gezerken ne kadar duygulandiysak bir o kadar da gurur duyduk. Burada sergilenen esyalardan ziyade sehitlerin asil emaneti bizler için onlarin anne babalari, esleri ve çocuklaridir. Ülkelerin birligini ve bütünlügünü saglamak, devletlerin ne kadar güçlü ve kudretli oldugunun bir anlamda göstergesidir. Vatani için canini feda eden yigit kahramanlar, her zaman vardi, var olmaya devam edecektir. Dün Seyit Onbasi, bugün polis memurumuz Battal Yildiz ve nice sehitlerimiz. Tüm sehitlerimizin mekani cennet olsun. Vatanimiz var olsun, birlik ve beraberligimiz daim olsun” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri ve katilimcilar sehit ve devlet büyüklerinin emanetlerinin sergilendigi sergi alanini gezdi. Sergi bir hafta boyunca misafirlerini agirlayacak.
Kaynak: İHA