Cumhurbaskani Erdogan, Irak Basbakani Kazimi Ile Telefonda Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, Irak Basbakani Kazimi Ile Telefonda Görüstü


Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, görüsmede, Türkiye-Irak iliskileri ve bölgesel konular ele alindi. Cumhurbaskani Erdogan, görüsmede, ticari, askeri ve istihbari alanlarda iliskilerdeki olumlu gidisattan memnun olduklarini, terörle mücadele konusundaki is birligini de artirmak gerektigini ifade etti.

Terör örgütü PKK’nin Kandil’deki mevcudiyetinin yani sira dogrudan merkezi hükümetin kontrolünde olan Mahmur ve Sincar’da da varligini sürdürdügüne dikkati çeken Cumhurbaskani Erdogan, PKK terör örgütünün ve uzantilarinin kullandigi bu yere düzenlenen son operasyonda, öncekilerde oldugu gibi, sadece örgüt mensuplarinin hedef alindigini, vurulan hedefin terör örgütünün iddia ettigi gibi hastane veya saglik merkezi degil, örgütün barinma yerlerinden biri oldugunu söyledi.



Terör örgütü PKK’nin köseye sikistikça bu tür yalanlara daha fazla sarildigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye’nin askeri yetenekler bakimindan ulastigi üst düzey seviyeyle birlikte bu operasyonlarda yüksek bir hassasiyet gösterdigine isaret etti.

Kaynak: İHA