Romanyali Yönetmen Nanau, 'Cinelink Talks' Etkinliginde Belgesel Film Yapim Sürecini Anlatti

Romanyali film yönetmeni ve yapimcisi Alexander Nanau, "Collective" adli filminin yapim sürecine ve çalisma metodolojisine iliskin degerlendirmede bulundu.

27. Saraybosna Film Festivali kapsaminda gerçeklestirilen "CineLink Talks" etkinligini yapimci Martichka Bozhilova yönetti.

Nanau, bir film yapimcisi olarak, kurmaca bir filmden önce belgesel çekmek istedigini belirterek, "Belgesel hayati, dünyayi analiz ederek deneyimlemenin çok iyi bir yolu. Bu nedenle benim için dogru olanin bu oldugunu düsündüm." dedi.

Hikaye anlatimiyla ilk tanismasinin, dedesinin küçükken okudugu hikayelerdeki karakterlerle basladigini anlatan yönetmen, Romanya'da çektigi belgeseldeki karakterlere benzer bir çocukluk yasadigini ifade etti.

Yapimciligin zorluklarina deginen Nanau, "Gözleme dayali belgesel filmlerde en azindan birkaç ay arastirma süreci gerekiyor. Bir hikayenin gelistigine emin olmam lazim. Ancak bundan sonra yatirim bulma ve çekim sürecine geçebilirim." diye konustu.

Nanau, çekimlerin bazen günde 1-2 saat, bazen de çok daha uzun sürebildigini, karakterin günlük yasantisini takip etmenin gerektigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA