Marmaris Polisi Yangindan Zarar Gören Agaçlari Yeniden Yesertmek Için Seferber Oldu

Mugla’nin Marmaris ilçesinde baslayan ve 9 gün süren orman yanginlarindan Pamucak Mevkii’nde Emniyet Genel Müdürlügü’ne tahsis edilen alan da zarar gördü. Alanda bulunan 800 agaçtan 350’si kismen zarar gördü, geriye kalan 450 agaç ise tamamen yandi. Marmaris polisi kismen zarar gören agaçlar için seferber olurken, agaçlarin diplerini açti, temizledi ve yesermesi için suladi.

Marmaris Polisi Yangindan Zarar Gören Agaçlari Yeniden Yesertmek Için Seferber Oldu


1994 yilinda Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü tarafindan, Emniyet Genel Müdürlügü’ne tahsis edilen 6 dönüm arazide polisler getirdikleri is makinasi ile önce agaçlarin altini açip hava almasini sagladi. Ardindan çevredeki çöpleri temizleyerek tankerlerdeki su ile suladi. Ilçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsiz’in da yakindan takip ettigi ve sabah saatlerinde baslatilan çalisma 10 saatte tamamlandi. Polis ekipleri, 350 agaci yeniden yesertme umudu ile 5 tanker su kullandi.

Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügü yetkilileri, “1994 yilinda Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü’nden Emniyet Genel Müdürlügü’ne tahsis edilen ve Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügü yetki alaninda bulunan 800 agacin 450’si tamamen yanarken, 350 çam agaci da yangindan kismen etkilendi. Geriye kalan agaçlari kurtarabilmek için polislerimiz kepçe yardimi ile agaç etraflarina kazarak sulama islemi yapmakti. Insallah 350 agaci kurtarabilir, yeniden gölgelerinde durabiliriz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA