Kapikule Sinir Kapisi'nda Gurbetçi Yogunlugu Sürüyor

Yillik izinlerini ailelerinin yaninda geçiren gurbetçilerin yasadiklari ülkelere dogru dönüs yoluna geçmesiyle birlikte Kapikule Sinir Kapisi’nda zaman zaman yogunluk olusuyor.

Kapikule Sinir Kapisi'nda Gurbetçi Yogunlugu Sürüyor
Tatillerini Türkiye’de geçiren gurbetçiler, izinlerinin bitmesinin ardindan yasadiklari ülkelere dönmeye basladi.

Izinlerini ailelerinin yaninda geçirmek için Kapikule Sinir Kapisi’ndan sevinç ve heyecanla giris yapan gurbetçilerin hüzünlü dönüs yolculugu basladi.

Yasadiklari ülkelere dönüste de Kapikule Sinir Kapisi’ni tercih eden gurbetçiler, geçis öncesi siranin kendilerine gelmesini beklerken Edirne Valiligi’nin ücretsiz olarak sagladigi imkânlardan faydalaniyor. Edirne Valiligi tarafindan gurbetçilere ücretsiz olarak su, meyve suyu ve çesitli ikramlar yapiliyor.

Her sene gelis ve gidislerde çok sira beklediklerini söyleyen ve yasadigi ülke Belçika’ya yola çikan Ayse Çetin, bu duruma bir çözüm bulunmasini istediklerini söyledi.



“Türkiye’den her seyi ile çok memnunuz”

Severek ve isteyerek ana vatana geldiklerini söyleyen gurbetçi Cemile Yazici, “Bu kadar çok bekleyecegimizi tahmin etmiyorduk. Çok sira var. Insallah bir an önce evimize variriz. Sabah 5 ten beri bekliyoruz. Ama Türkiye’de çok güzeldi. Türkiye’den her seyi ile çok memnunuz. Ama burada bu sekilde sira olmasa daha da memnun olacagiz. Devletimizden Allah razi olsun her sey çok ilerlemis. Türkiyemiz çok iyi durumda. Bu çilemiz de ortadan kalkarsa çok daha iyi olacak” dedi.



“Giderken üzülerek gidiyoruz”

Almanya’ya dogru yola çikan gurbetçi Bekir Simsek, “Memleketimize gelmekten gurur duyuyoruz. Giderken de üzülerek gidiyoruz. Sabah 06.00’dan beri sira bekleyen arkadaslar var. Belki de 3-4 saat daha sira gelmeyecek. Bunun bir an önce çaresi bulunsun” diye konustu.



“Gelisimiz sahane dönüsümüz eziyet”

Memleketi Kirsehir’de tatilini geçiren ve yasadigi ülkeye dönüs yolculuguna geçen Selma Isik, “Gelirken büyük sevinçle geliyoruz. Ama dönerken çok büyük eziyetlerle dönüyoruz. Bulgaristan ve baska devletler zaten bize acimiyor. Gelisimiz sahane dönüsümüz eziyet. Vatanimiza gelmeyi her zaman istiyoruz. Ama bir dahaki senelerde arabamizla gelmeye tövbe ediyoruz. Uçak biletlerimizi daha indirmis olsalar uçakla geliriz” dedi.



“Ailemizin yaninda kaldigimiz için mutluyuz”

Fransa’dan gelip tatilini memleketi Kahramanmaras’ta geçirdikten sonra dönüs yolunda sira bekleyen Gurbetçi Erdem Kisa ise “Ailemizin yanindaydik. 1 ay kaldik. Simdi dönüs yolculuguna geçtik. Geldigimizde yine tikaliydi Bulgaristan gümrügü. Yine herhalde oradan tikaniyor. Ondan biraz üzülüyoruz. Ailemizin yaninda kaldigimiz için mutluyuz. Ama bizim evimiz de çalistigimiz yerde simdi dönüyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA