Kabil'de Mahsur Kalan 5 Saglik Çalisani, Türk Güvenlik Güçleri Tarafindan Kurtarildi

Sosyal medya üzerinden yardim çagrisi yapan saglik çalisanlari, mahsur kaldiklari Kabil merkezindeki saglik tesisinden Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'ndaki güvenli bölgeye nakledildi Saglik çalisanlarindan Aleyna Tiki: 'Devletimiz bizi burada birakmadi. Yayinladigimiz videodan sonra hemen bizimle iletisime geçerek yardim elini uzatti' Saglik çalisanlarindan Hatice Incekara: 'Türk polisine, Türk askerine minnettarim. Buradaki kargasadan bizleri çikarttilar'

AYKUT KARADAG - Afganistan'a bir süre önce saglik turizmi için giden 5 Türk saglik çalisani, mahsur kaldiklari kent merkezinden Türk güvenlik güçleri tarafindan kurtarilarak tahliye için Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'na getirildi.

Afganistan’da Taliban’in baskent Kabil'i kontrol altina almasinin ardindan ülkeden tahliyeler devam ederken kent merkezinde mahsur kalanlarin güvenli bölgeye getirilmesi için de çalismalar yürütülüyor.

Saç ekim kliniginde çalismak üzere 23 gün önce Afganistan'a gelen 2'si kadin 5 Türk saglik çalisani, Kabil'de çalistiklari saglik tesisinde mahsur kaldi. Sosyal medya üzerinden yardim çagrisi yapan saglik çalisanlari Türk güvenlik güçleri tarafindan mahsur kaldiklari kent merkezinden kurtarilarak tahliye edilmeleri için Kabil Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'na getirildi.

- "Devletimiz bizi burada birakmadi"

Sosyal medyada videolu paylasim yaparak yardim çagrisinda bulunmanin ortak fikirleri oldugunu söyleyen saglikçilardan Aleyna Tiki, AA muhabirine yasadiklari tahliye sürecini anlatti.

Çok korktuklarini dile getiren Tiki, "Burada Türk askeri ve özel harekat polisleri bize destek oldu. Devletimiz bizi burada birakmadi. Yayinladigimiz videodan sonra hemen bizimle iletisime geçerek yardim elini uzatti. Bizi özel harekat polisleri kurtardi, onlara minnettariz. Her sey için tesekkür ediyoruz. Sosyal medyadan video paylasarak yardim istemek ortak fikrimizdi, böyle bir yola basvurduk." diye konustu.

Yasanan kargasadan kendilerini Türk güvenlik güçlerinin çikarttigini söyleyen Hatice Incekara da "Türk polisine, askerine minnettarim. Isleri gerçekten çok zor. Sonsuz tesekkürlerimi iletiyorum. Bizlerle çok iyi ilgilendiler. Buradaki kargasadan bizleri çikarttilar." dedi.

Saglik çalisanlarinin, ilk tahliye uçagi ile önce Pakistan'a daha sonrasinda da Türkiye'ye dönmeyi bekliyor.

Kaynak: AA