Erzurum Valisinden Esnafa Ilginç Uyari Açiklamasi

Erzurum Covid-19 asi oranlarinda turuncu kategoriden sari kategoriye geçti. Erzurum Valisi Okay Memis, esnafa asi yaptirmalari konusunda ilginç bir uyarida bulundu. Vali Memis, “Çift doz asisini yaptirmayan çalisan lokantada bana hizmet edemez” dedi. Öte yandan çift doz asi yaptirmayanlarin stadyuma girisine izin verilmeyecek.

Erzurum Valisinden Esnafa Ilginç Uyari Açiklamasi
Erzurum Covid-19 asi oranlarinda yer aldigi turuncu kategoriden yüzde 65 oranina ulasarak sari kategoriye geçti. Erzurum Valisi Okay Memis, Valilikte düzenlenen toplantida esnafa ilginç bir uyarida bulunarak çift doz asi yapilmayan çalisanin lokantada kendisine hizmet edemeyecegini söyledi.

Erzurumspor Kulüp Baskani Ömer Düzgün’de toplantida çift doz asi yapilmayanlarin stada girislerine izin verilmeyecegini ifade etti.

Vali Memis, “Bütün Erzurum’a tesekkür etmek isterim. Asilamada sari kategoriye geçtik. Yüzde 65 birinci doz asilamayi yaparak sari kategoriye geçtik. Bu yeterli degil tabi en kisa sürede de mavi kategoriye geçmemiz lazim. 50 yas üzerinde ki asilama durumumuz iyi ama biraz daha gençlere gelince asilarda bir defans görüyoruz. Saglik çalisanlarimiz kapi kapi geziyorlar. Bazi zamanlar nezaketsiz davranislara da maruz kaliyorlar. Buna ragmen hiç bikmadan kapi kapi geziyorlar” diye konustu.



“Kisirliga dair hiçbir bilimsel veri yok”

Asinin kisirlik yaptigi muhabbetinin oldugunu belirten Vali Memis, “Sosyal medyada da görüyoruz içlerinde doktorlarda var. Sasiriyoruz. Kisirliga dair hiçbir bilimsel veri yok. Tam tersine böyle bir sey olmadigina dair bilimsel veriler var” dedi.



“Yatan hasta sayisi 300’ü geçti, 27 yasinda saglik çalisani entübe"

Erzurum’da günlük vaka sayisi çok arttigini ifade eden Vali Memis, “Geçen seneki sayilara yaklastik. Hastanemizde 300’ün üzerinde yatan hastamiz var. Yatan hastalarimizin yüzde 98’i asilanmamis ya da iki doz asisini yaptirmamis kardeslerimiz var. Genci yaslisi yok, 27 yasinda saglik çalisani entübe oldu. Rus ruleti oynamayin, insan hayati ile Rus ruleti oynar mi? Insan hayati ile kumar oynar mi? Asi yaptirmamak, hayatinizla kumar oynamaktir. Okullar açiliyor. Hiçbir ögretmen kardesimizin asi olmadan okula girmesini beklemiyoruz. Asi olduktan sonra çocuklara egitim vermelerini istiyoruz” seklinde konustu.



“Çift doz asi yaptirmamis hiç kimse bana servis yapamaz”

Asi yaptirmalari konusunda esnafi uyaran Vali Memis, “Çift doz asi yaptirmamis hiç kimse bana servis yapamaz, lokantaya da gitmem. Is yerleri kapilarina assin ‘Bu is yerinde herkes asi olmustur’ diye. Kapiya kagida yazip assinlar. Bu bir güvenlik durumudur. Artik bu virüse dünyada yasayan 8 milyarin hepsi maruz kalacak. Ya asiyla maruz kalacaksiniz ya da dogrudan virüse maruz kalacaksiniz” açiklamalarinda bulundu.

“Tek doz asi yapildim, baskan olarak maça girmekte zorlandim”

Erzurumspor Kulüp Baskani Ömer Düzgün, “Ben iki gün önce tek doz asimi vuruldum. Sebebi Covid oldum. Izmir Menemen’de maça girmekte bir baskan olarak zorlandim. Maça almiyorlar. Çift doz asi yapilmayan ya da PCR testi yaptirmayanlar maça giremiyor” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA