Aydinli Meslek Lisesi Ögrencileri, Aydin Ekonomisine Büyük Katki Sagliyor

Milli Egitim Bakanliginin koordinesinde hayata geçirilen projeler ile birlikte Aydinli meslek lisesi ögrencileri ülke ekonomisi ve üretimine önemli katki saglamaya devam ediyor. Aydin’da meslek lisesinden mezun olup ardindan Elektrik Mühendisi olan Cemal Yilmaz’in yaninda staj yapan ögrenciler geleceklerini de basarili büyüklerini örnek alarak planliyor.

Aydinli Meslek Lisesi Ögrencileri, Aydin Ekonomisine Büyük Katki Sagliyor
Gençlerin gelecege hazirlanmasi adina önemli egitim kurumlarindan olan meslek liselerinde ögrenciler hem meslek ögreniyor hem de ülke ekonomisine katki sagliyor. Bu kapsamda Aydin’da da egitim gören meslek lisesi ögrencileri, gerek okurken gerekse mezun olduktan sonra Aydin’in her türlü alandaki güçlü üretimine katki sagliyor. Meslek lisesi mezunu Aydinli bireylerin basarisina dikkat çeken Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, her geçen gün daha da iyi bir örnek oldugunu belirterek “Meslek lisesi mezunu bireylerin önemli katkilarina dair güzel örneklerine neredeyse her gün sahit olmaktayiz” dedi.

Meslek liselerinin öneminin her geçen gün daha fazla anlasildigini ifade eden Okumus; “Bu güzel örneklerden birisine de Aydin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olup yurt disina ihracat yapar duruma gelmis mühendislik, elektrik, mekanik ve otomasyon sektörlerinde hizmet veren firma sahibi Elektrik Mühendisi Cemal Yilmaz’i ekleyebiliriz. Yilmaz, meslek lisesinden mezun olduktan sonra önce teknik ögretmen daha sonra ise mühendis olmus ve ardindan da su anda yurt disina ihracat yapar konuma gelmis, kendi firmasini kuruyor. Ayni zaman da Yilmaz’in kurmus oldugu firmada kendisi gibi ayni meslek lisesinde okuyan ögrenciler de yaz stajlarini yapmaktalar. Ayni Meslek Lisesi’nden mezun ve ögrencilerin bir arada ayni firmada Aydin’in güçlü üretimine bizzat katki sunmalari ise kamuoyunca büyük takdir topluyor. Bu ve bunun gibi meslek lisesi ögrencilerinin basarilari meslek liselerinin önemini bir kez daha gözler önüne sunuyor” dedi.

“Ivme kazandiriyor”

Meslek liselerinin garantili is bulma firsati sundugunu da dikkat çeken Okumus; “Aydin genelinde bu ve bunun gibi meslek lisesi ögrencilerinin basarilarini daha çok örnekleyebiliriz. Hangi isletme veya firmaya ve basarilarina baksak altinda genellikle meslek lisesi ögrencileri ile meslek lisesi mezunlarinin imzalarini görebilmekteyiz. Ayrica Aydin’daki meslek liseleri ve firmalar ile protokoller düzenlenmekte olup meslek lisesi ögrencilerine okurken staj yapma imkanlarinin yani sira burs imkani da saglamakta olup, bu protokoller dahilinde ise meslek lisesinden mezun olduktan sonra birçok alanda garantili is bulma firsati da saglanmaktadir.

Bu güzel gelismeleri inceledigimizde ise Milli Egitim Bakanligi’nin attigi nokta atisi adimlar ile son yillarda Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü ile bagli oldugu egitim kurumlarinca yapilan çalismalarin meyvesinin etkisini gösterdigine sahit olmaktayiz. Sektördeki isletme ve firmalardan alinan geri dönütler de gösteriyor ki özellikle meslek liselerine son yillarda gereken önem ve deger verildikçe meslek liselerinin güçlerine güç kattigi ve dolayisiyla da Aydin’in güçlü üretimi ile ekonomisine bir hayli ivme kazandiriyor” dedi.

Kaynak: İHA