Angelina Jolie, Afganistan'daki Duruma Dikkat Çekmek Için Instagram Hesabi Açti

Amerikali oyuncu Angelina Jolie, Afganistan’daki duruma dikkat çekmek için Instagram hesabi açarak bir Afgan kizin kendisine yazdigi mektubu paylasti.

Daha önce sosyal medya hesabi olmayan oyuncu, açtigi Instagram hesabinda "Temel insan haklari için mücadele veren insanlarin hikayelerine" yer verecegini belirtti.

Ayni zamanda Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi’nin (UNHCR) iyi niyet elçisi olan Jolie, bir Afgan kizin yazdigi mektubu paylastigi ilk gönderisinde, 11 Eylül’den iki hafta önce Afganistan’da Taliban’dan kaçan Afgan mültecilerle görüstügünü yazdi.

Jolie, Afganlarin ülkelerini saran korku ve belirsizlik nedeniyle yeniden yurtlarindan olmalari karsisinda üzüntüsünü ifade etti.

Oyuncu "Bunca harcanan zaman ve paradan sonra, dökülen kanin ve kaybedilen hayatlarin bu sonuca ulasmasi, anlasilmasi imkânsiz bir basarisizlik." yorumunu yapti.

Jolie, "dünyanin en yetenekli insanlari" olarak tanimladigi Afgan mültecilerin yük gibi görülmesini de "mide bulandirici" olarak degerlendirdi.

Kaynak: AA