Tunus Meclis Baskani Gannusi, Askeri Hastaneye Kaldirildi

Meclis Baskani Basin Müstesari Vesim elHadravi: 'Gannusi'nin durumu su anda stabil ve doktorlar bu gece hastaneden ayrilabilecegini onayladi'.

Tunus Meclis Baskani ve Nahda Hareketi lideri Rasid el-Gannusi'nin kisa süre önce yakalandigi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle saglik durumunun kötülestigi ve baskentteki askeri hastaneye kaldirildigi bildirildi.

Meclis Baskani Basin Müstesari Vesim el-Hadravi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Gannusi'nin sagligi bir süre önce yakalandigi Kovid-19'un etkileri sonucu kötülesti ve askeri hastaneye nakledilmesi gerekti." dedi.

Doktorlarin Gannusi'nin hala Kovid-19'un yansimalarindan dolayi saglik sikintisi yasadigini dogruladigini belirten Hadravi, "Gannusi'nin durumu su anda stabil ve doktorlar bu gece hastaneden ayrilabilecegini onayladi." diye konustu.

Gannusi, dün aksam hafif rahatsizlanmis, kaldirildigi hastanedeki tedavisinin ardindan buradan ayrilmisti.

Gannusi'nin yardimcisi Mahir Mezyub da Facebook hesabindan yaptigi açiklamada, Gannusi'nin yurt disinda tedavi görmek istedigi yönündeki haberlerin dogru olmadigini, Gannusi'nin ülkeden ayrilmayi düsünmedigini ve düsünmeyecegini bildirdi.

Gannusi'nin sosyal medya hesabindan 13 Temmuz'da paylasilan yazili açiklamada, Meclis Baskaninin Kovid-19 testinin pozitif çiktigi belirtilmisti.

Gannusi'nin siyasi danismani Riyad es-Suaybi geçen hafta yaptigi açiklamada, bir süre önce Kovid-19'a yakalanan Gannusi'nin iyilestigini, bir haftalik tedavinin ardindan hastaneden taburcu edildigini ve saglik durumunun çok iyi oldugunu ifade etmisti.

Kaynak: AA