Sütçüler'deki Yanginda 15 Ev Zarar Gördü, 10 Kisi Dumandan Etkilendi

Isparta’nin Sütçüler ilçesine bagli Çandir köyünde öglen saatlerinde baslayan yanginda 15 ev zarar görürken, dumandan etkilenen 10 kisiye saglik ekipleri müdahale etti.

Sütçüler'deki Yanginda 15 Ev Zarar Gördü, 10 Kisi Dumandan Etkilendi
Sütçüler ilçesindeki Yazili Kanyon’da saat 11.30 siralarinda çikan yangin kisa sürede etrafindaki ormanlik alana siçradi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida ekip sevk edildi. Rüzgarin etkisiyle genis bir alana yayilan yangin, Çandir köyünde bazi evlere kadar ulasti. Ekipler ve vatandaslar, evleri kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Yanginda ilk belirlemelere göre Çandir köyünün Camili ve Yildiz mahallelerinde 15 ev zarar görürken, dumandan etkilenen 10 kisiye saglik ekipleri müdahale etti.

Ögleden sonra daha da büyüyen yangina 1 uçak, 3 helikopter, Isparta Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli 100’ün üzerinde personel, 12 arazöz, 5 su ikmal tankeri, 10 dozer ile Isparta Belediyesi ve çevre ilçelerdeki belediyelerin itfaiye ekipleriyle müdahale ediliyor. Yangin aksam saatlerinde rüzgarin etkisiyle Çandir köyünün Yildiz Mahallesi’ne siçradi. Isparta Valisi Ömer Seymenoglu ve Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen de bölgeye gelerek söndürme çalismalari ile ilgili bilgiler aldi.

Evinin yandigini düsünerek agladi

Yanginda evinin yandigini düsünen bir kadin agitlar yakarak agladi. Kadini yakinlari evinin yanmadigini söyleyerek sakinlestirmeye çalisti.

Yanginda agabeyinin evi yanan Hüseyin Ata ise, sabah saatlerinde yangindan haberi oldugunu ve 15 dakika geçmeden bölgeye geldigini söyledi.

Ata, “Esimi hayvanlari kurtarsin diye buraya gönderdim. Ben de akrabamin oraya kostum. Hayvanlari çikardim, yangin orayi sardi. Hayvanlar orada kaldi. Hayvanlarda zarar yok ama ev komple gitti” dedi.

Ata, yanginin sabotaj olma ihtimalinin yüksek oldugunu düsündügünü ifade etti.

Kaynak: İHA