Mahalleye Yaklasan Alevlere Vatandaslar Yangin Söndürme Tüpüyle Müdahale Etti

Antalya’nin Manavgat ilçesinde 5 gündür araliksiz devam eden orman yanginlari Çardak mahallesi Beydigin mevkiine arasina siçradi. Yanginin Beskonak Mahallesine ilerlememesi için havadan ve karadan çalismalar sürerken, bazi vatandaslar da ellerine aldiklari yangin söndürme tüpü ile olaya müdahale etti.

Mahalleye Yaklasan Alevlere Vatandaslar Yangin Söndürme Tüpüyle Müdahale Etti
Çardak Beydigin bölgesinde çikan orman yangini yerlesim yerlerini tehdit ediyor. Yanginin Beskonak Mahallesine ilerlememesi için havadan ve karadan destek sürerken 1 yangin söndürme uçagi, 7 helikopter, çok sayida arazöz ve itfaiye ekibi alevlerle mücadele ediyor. Rüzgarin da etkisiyle zaman zaman yükselen alevler korku dolu anlarin yasanmasina sebep olurken, bazi vatandaslar ise ellerine aldiklari yangin söndürme tüpü ile alevlere müdahale etti

Yanan bölgeye 80 kilometre uzaktaki Antalya’dan ellerinde yangin tüplerini alarak gelen bir grup genç, “ Söndürme ekiplerine yardim edebilmek için geldik. Kendi imkanlarimizla gidip yangin tüpü aldik, elimizden geleni yapiyoruz” diye konustular. Elinde ki su sisesi ile yangina müdahale eden bir vatandas ise, “ Canimiz yaniyor, gittim elimdeki su sisesi ile yangina müdahale ettim” dedi.

Yangin içerisinde bir köpegin yanmasini son anda kurtardiklarini belirten Hüseyin Okudan, “Köyün merkezinde, yanmak üzereydi, kurtardik. Kaçacak yeri yoktu, dumanlar sarmisti etrafini çikardik yanginin içinden. Bir anlik bir seydi fazla bir sey düsünemiyor insan. O anda aldik kucakladik. Zaten kendisi de korkmustu. ” diye konustu.

Kaynak: İHA