AK Parti'li Sarieroglu'ndan Osmaniye'de Orman Yanginlariyla Ilgili Degerlendirme Açiklamasi

'Ülke hepimizin, yanan orman varliklari hepimizin içini acitiyor. Insallah bu süreci sagduyuyla, akliselimle, birlik ve beraberlik ruhuyla atlatacagimiza yürekten inaniyorum' 'Ülkemizi karistirmaya yönelik kirli eller anlasilan o ki yine devrede. Bu oyunlara gelmeyecegiz, biz sagduyulu sekilde davranacagiz. Bunlara bakmayacagiz, isimize bakacagiz'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, orman yanginlariyla ilgili, "Ülke hepimizin, yanan orman varliklari hepimizin içini acitiyor. Insallah bu süreci sagduyuyla, akliselimle, birlik ve beraberlik ruhuyla atlatacagimiza yürekten inaniyorum." dedi.

Sarieroglu, AK Parti Osmaniye Il Baskanligindaki konusmasinda, Türkiye'nin farkli illerinde çok sayida orman yangini çiktigini animsatti.

Adana, Osmaniye ve İçel'de çikan yanginlarda sürecin can kaybi yasanmadan atlatildigini ifade eden Sarieroglu, bu yanginlarda vatandaslarin "can dostlarinin" gittigini ve üzüntü içinde olduklarini belirtti.

Sarieroglu, yangin bölgelerinde sogutma çalismalarinin sürdügünü, Orman Teskilatinin son bir haftada 132 yanginla mücadele ettigini dile getirdi.

Mücadeleye katki verenlere tesekkür eden Sarieroglu, yanginda hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da sifa diledi.

Sarieroglu, seferberlik halinde mücadele verildigine dikkati çekerek, söyle konustu:

"Bu süreçte farkli seyler de yasiyoruz. Kenetlenmemiz gereken, acilarda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gereken bir dönemde maalesef sosyal medyada, sahada çok farkli bilgiler var, asiri bir bilgi kirliligi var. Teknik bir konu olmasina ragmen herkesin fikir yürüttügü ve bunlarla mücadele ederek çalismalarin yapilmaya çalisildigi bir dönemdeyiz. Provoke etmeye çalisanlar, ülkemizi farkli konuma sokmaya çalisanlar olmasindan dolayi üzüntü içerisindeyiz. Bizim sorumlulugumuz büyük, yanginin ilk anindan itibaren bakanlarimiz, hükümetimiz, Sayin Cumhurbaskanimizin da sürecI koordine etmesiyle gerçekten gece gündüz uykusuz bir biçimde sürecin basindalar ve yönetiyorlar. Tüm emek verenlere tesekkür ediyoruz. Ülke hepimizin, yanan orman varliklari hepimizin içini acitiyor. Insallah bu süreci sagduyuyla, akliselimle, birlik ve beraberlik ruhuyla atlatacagimiza yürekten inaniyorum."

- "Yaralari saracagiz"

Sürecin sorusturma asamalarinin da devam ettigini vurgulayan Sarieroglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ülkemizi karistirmaya yönelik kirli eller anlasilan o ki yine devrede. Bu oyunlara gelmeyecegiz, biz sagduyulu sekilde davranacagiz. Bunlara bakmayacagiz, isimize bakacagiz. Her daim vatandaslarimizla zaten gönül gönüle olan bir teskilatiz. Simdi ihtiyaç sahibi magdur ailelerimiz, süreçten etkilenenler, hem psikolojik olarak hem maddi hasarla etkilenen vatandaslarimizin hep birlikte yanlarinda olacagiz insallah. Yaralari saracagiz, bu yaralari birlikte saracagiz. Türkiye'nin dört bir yanindan Osmaniye, Adana ve her ilimize vatandaslarimiz büyük bir hassasiyetle yardimlarini gönderiyorlar. Bizler de valiliklerimizin koordinasyonunda bu yardimlarin ilgili yerlere, sahiplerine ulastirilmasi konusunda var gücümüzle çalisiyoruz."

Sarieroglu, süren yanginlarin da söndürülerek sogutma çalismalarina baslanmasi temennisinde bulunarak, yanan alanlarda agaçlandirma çalismalari yapilacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA