Ailesine Korona Asisi Yapmayan Gelen Saglikçilara Küçük Elleri Ile Çay Demledi

Sanliurfa’dan çalismak için Eskisehir’e gelen mevsimlik tarim isçileri çadir kurduklari bölgede korona virüs (Covit-19) asilarini yaptirdi. Asi için adeta seferberlik baslatan tarim isçileri herkesi asi olmaya davet etmeyi de ihmal etmezken, asilama ekibine çay demleyen 12 yasindaki çocuk ise davranisi ile adeta yürekleri isitti.

Ailesine Korona Asisi Yapmayan Gelen Saglikçilara Küçük Elleri Ile Çay Demledi
Yaklasik bir ay önce Sanliurfa’dan mevsimlik isçi olarak Eskisehir’e gelen ve aralarinda kadin ve çocuklarin bulundugu 80’e yakin vatandas Agapinar ve Karaçay mahallesine bos araziye çadirlarini kurdu. Odunpazari Il Saglik Müdürlügü ekipleri, çadir kurulan bölgeye gelerek mevsimlik tarim isçilerine asilama çalismalarina basladi.

Asilarini olan isçiler mutlu olduklarini dile getirirdi. Asilama esnasinda saglik çalisanlarina çay demleyen 12 yasindaki mevsimlik tarim isçisi küçük çocuk görenlerin içini isitti.

Mevsimlik isçi olarak Sanliurfa’dan gelen Mehmet Emin Müjdeci, çadirlarina kadar gelen asidan mutlu olduklarini dile getirdi. Asiyi herkese tavsiye eden Müjdeci, “Allah razi olsun devletimizden. Devletimizden memnunuz. Biz Türk Bayraginin altinda yasiyoruz. Tarim isçiyiz, çalisiyoruz burada. Buraya geldiniz ve emek verdiniz, sizden Allah razi olsun. Devletimiz bizi bu imkâni sunmus ve buraya kadar agimiza gelmisken vurulmalari gerek. Çünkü baska biri vurulmasa digerini bulastirir ve anlami kalmaz” dedi.



“Herhangi bir ücret ödemeden devletimiz asimizi vuruyor”

Bir baska isçi Ahmet Müjdeci ise, herhangi bir ücret ödemeden çadirlarina kadar gelen saglik ekiplerine tesekkür etti. Asilamadan memnun oldugunu söyleyen, Ahmet Müjdeci, “Allah devletimize zeval vermesin insallah. Allah büyüklerimizden razi olsun. Çok tesekkür ediyorum. Herhangi bir ücret ödemeden devletimiz asimizi vuruyor. Biz çalisan bir isçiyiz burada. Imkânimiz yok ve devletimiz buraya kadar saglikçilarimizi gönderdi. Herkese çok tesekkür ederim” diye konusurken asi vurulan baska vatandas Hüseyin Demir ise asi vurulmak için ugrasmalarina gerek kalmadigini söyleyerek tesekkürlerini iletti.

“Insallah hizli bir sekilde toplumsal bagisikligi saglariz”

Odunpazari Ilçe Saglik Müdürlügü asilama görevinde olan Uzman Doktor Mehmet Sahdalaman, tüm saglik çalisanlarinin özverili bir sekilde çalistigini dile getirdi. Uzman Doktor Sahdalaman toplumsal bagisikligi hizli bir sekilde saglamayi amaçladigini su sekilde ifade etti:

“Eskisehir’de Ilk Saglik Müdürümüz öncülügünde hizli bir sekilde asilamaya devam ediyoruz. Tüm saglik çalisanlari yer ve mekân gözetmeden özverili bir sekilde asilama yapiyor. Insanlardan da bekledigimiz, asilama yönünde istekli ve bizim isimizi kolaylastirmalari. Insallah hizli bir sekilde toplumsal bagisikligi saglariz. Biz sürekli devam ediyoruz. Hem köylerimize hem de ilçe merkezlerinde belli noktalarda asilamaya devam ediyoruz. Insallah bagisiklik hizli bir sekilde saglanir ve eski günlerimize döneriz” diye konustu.

Kaynak: İHA