Virüsü Hiçe Sayip, Karantinayi Deldiler Açiklamasi Kimisi Otobüste, Kimisi De Aracinda Yakalandi

Kirikkale’de Covid-19 tedbirleri kapsaminda yapilan denetimde, yolcu otobüsünde seyahat eden ’temasli’ ogluyla birlikte PCR testi ’pozitif’ olan anneyi ’HES kodu’ ele verdi. Özel aracinda tespit edilen ’riskli’ gruptaki baska bir vatandasta filyasyon görevlisine durumu ’idare et’ dese de 4bin 50 lira cezadan kurtulamadi.

Virüsü Hiçe Sayip, Karantinayi Deldiler Açiklamasi Kimisi Otobüste, Kimisi De Aracinda Yakalandi
Ülke genelinde pozitif vaka sayilarindaki artisin 20 bine yaklasmasiyla birlikte denetimler, 24 saat esasina göre devam ediyor. Ulasimda 43 ilin geçis güzergahi ’kilit kavsak’ Kirikkale’de, korona virüs tedbirleri kapsaminda yolcu otobüsleri ve özel araçlar tek tek durduruldu. Valilik koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü ve Il Salgin Denetim Merkezi ekiplerince yapilan denetimde, kisilerin ’HES kodu’ kontrolleri gerçeklestirildi.



Anne ’pozitif’, oglu ’temasli’

Bölge Trafik Kontrol Noktasinda polis ekiplerince yapilan denetimde, ’riskli’ guruptaki ’temasli’ oglu M.O. ile birlikte Istanbul’dan Bitlis’e giden anne A.O.’nun Covid-19 PCR testinin ’pozitif’ oldugu tespit edildi. Polis, anne ve oglunu otobüsten indirdi, durumu Il Salgin Denetim Merkezi ekiplerine bildirdi. Kontrol noktasina gelen filyasyon ekipleri, insan sagligini riske attigi gerekçesiyle anne A.Y. ile otobüs firmasina 4 bin 50’ser lira idari para cezasi yazdi.

’Idare et’ dese de cezadan kurtulamadi

Özel hususi araciyla Ankara’dan Çorum’a giden bir baska ’riskli’ gruptaki C.Y. isimli vatandas ise ’HES kodu’ denetimine takildi. Filyasyon görevlisine durumu ’idare et’ dese de 4 bin 50 lira ceza yemekten kurtulamadi. C.Y, Ankara’da PCR testi yaptiran C.Y, 24 saat süreyle kendisini izole etmedigi için ’riskli’ grupta yer aldigi belirlendi. Burada yapilan islemlerin ardindan Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli bir pansiyonda karantinaya alindilar.
Kaynak: İHA