Ordu'ya Gelen Mevsimlik Tarim Isçilerinin Çocuklari Uçurtma Senliginde Bulustu

Ordu'ya, Dogu ve Güneydogu'dan her yil findik toplamak için gelen mevsimlik tarim isçilerinin 16 yasindan küçük çocuklari, düzenlenen uçurtma senliginde doyasiya eglendi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ve Uluslararasi Çalisma Örgütünün (ILO) yürüttügü, Ordu Valiligi ve Büyüksehir Belediyesinin destek verdigi "Findik Tariminda Çocuk Isçiliginin Sonlandirilmasi Projesi" kapsaminda kente gelen mevsimlik tarim isçilerinin 16 yasindan küçük çocuklari için sosyal etkinlikler düzenlendi.

Yaklasik 50 çocuk, Pikolo Dernegi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü'nün organizasyonunda Persembe ilçesindeki Yason Burnu'nda bulustu.

Çocuklar, Pikolo Dernegi, Il Milli Egitim Müdürlügü ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü personeli esliginde kendileri için hazirlanan uçurtmalari uçurdu. Yaklasik 3 saat süren etkinlikte, çocuklara yemek ikrami da yapildi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Genç, AA muhabirine, çocuklarin Yason Burnu'nda uçurtma uçurarak belki de hayatlarindaki en mutlu günlerden birini geçirdigini söyledi.

Organizasyonun düzenlenmesinde emegi geçen Vali Tuncay Sonel ve diger ilgililere tesekkür eden Genç, çocuklar için bundan sonra da farkli etkinliklerin düzenlemeye devam edilecegini kaydetti.

Kaynak: AA