Kovid-19'La Mücadele Kapsaminda 15 Yas Ve Üstündekilerin Asilanmasi Sürüyor

Asi olan 16 yasindaki Defne Özdemir: 'Aci yüzünden endise duyanlarin korkmasina gerek yok çünkü asi yapilirken hissetmiyorsunuz bile. Saglik açisindan da asinin çok önemli oldugunu düsünüyorum' 15 yasindaki Hilal Akkaya: 'Yasitlarimin asi olmalari lazim. Çünkü salgin hala sürüyor ve bu tehlikeli bir durum. Bu virüsten asi olarak korunabiliriz'

Kovid-19'la mücadele kapsaminda, 15 yas ve üstündekiler ile kronik hastaligi bulunan 12 yas üstündekilerin asilanmasi devam ediyor.

Saglik Bakanliginca belirlenen "Kovid-19 Asisi Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsaminda, 15 yas ve üstündekiler ile kronik hastaligi bulunan 12 yas üstündekiler, aile hekimlikleri ya da hastanelerden randevu alarak Sinovac veya BioNTech asilarindan istedigini olabiliyor.

Ankara Sehir Hastanesine gelen 16 yasindaki Defne Özdemir, uzun süredir asi olmak istedigi için hemen randevusunu aldigini belirterek, asi yapilirken aci hissetmedigini söyledi.

Randevusu tanimlanan herkesten asisini olmasini isteyen Özdemir, "Aci yüzünden endise duyanlarin korkmasina gerek yok çünkü asi yapilirken hissetmiyorsunuz bile. Saglik açisindan da asinin çok önemli oldugunu düsünüyorum." dedi.

15 yasindaki Hilal Akkaya da asisini kolayca oldugunu ve herhangi bir sikinti yasamadigini söyledi.

Akkaya, "Yasitlarimin asi olmalari lazim. Çünkü salgin hala sürüyor ve bu tehlikeli bir durum. Bu virüsten asi olarak korunabiliriz." diye konustu.

16 yasindaki Ata Bartu Ayvali ise koronavirüsün agir geçirilmesinden korudugu için asi oldugunu dile getirdi.
Kaynak: AA