Çocukluk Hayali Için Bankacilik Kariyerini Sonlandirdi

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro egitimini tamamladiktan sonra Tümay Özokur Akademi’de oyunculuk egitimi almaya baslayan 24 yasindaki oyuncu Mert Günes, en büyük hayali olan oyunculuga bankacilik kariyerini sonlandirarak baslamis.

Çocukluk Hayali Için Bankacilik Kariyerini Sonlandirdi
Almanya’da dogup büyüyen Günes, bankacilik sektöründe çalisirken küçüklükten beri en büyük hayali olan oyunculugun pesinden kosmaya karar verip sektöründeki kariyerini elinin tersiyle itti.

Günes’in oyuncu olmaya karar verme hikayesi ise oldukça ilginç.

16 Subat 1995 dogumlu Mert Günes, Igdirli Azeri kökenli anne-babanin oglu olarak Almanya’nin Gütersloh sehrinde dünyaya geldi. Ana okulu, ilk ve orta kademe egitimini Almanya’da tamamlayan Günes, yine Almanya’da bankacilik sektöründe is dünyasina atildi. Almanya’nin Paderborn sehrinde bir bankada göreve baslayan Günes’in hayalinde çocukluktan beri oyuncu olmak vardi. Bu dönemde oyuncu olma istegi tavan yapan Günes, 3 yil çalistigi bankadan ayrilarak en büyük hayali olan oyunculuk için Istanbul’un yolunu tuttu. 24 yasinda geldigi Istanbul’da önce Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kapisini çalan Günes, burada tiyatro egitimini tamamladi. Ardindan Tümay Özokur Akademi’de oyunculuk egitimi aldi. Günes, bir dönem ulusal bir kanalda yayinlanan Kefaret dizisinde de rol alarak dizi oyunculugu kariyerine baslamis oldu. Çiçegi burnunda oyuncu, hayatini oyunculuga adadigini, çocukluktan beri en büyük hayali olan oyunculugu baska hiçbir seye degismeyecegini söylüyor. Almanya’yi ana dili seviyesinde, Ingilizce’yi de çok seviyede bilen Günes, önümüzdeki dönemde ekranlarda parlayan bir yildiz olmaya en büyük aday olarak görülüyor.
Kaynak: İHA