AK Parti'li Çalik Açiklamasi '5,7 Kilometrelik Kuluncak-Hekimhan Yolunun Ihalesi 26 Agustos'ta Yapilacak'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalik, 27,6 kilometrelik Kuluncak-Hekimhan baglanti yolunun yarim kalan 5,7 kilometrelik kisminin tamamlanmasi için yapim ihalesinin 26 Agustos’ta gerçeklestirilecegini belirtti.

Çalik'in iletisim ofisinden yapilan açiklamaya göre, Milletvekili Çalik, beraberinde Kuluncak Belediye Baskani Erhan Cengiz, AK Parti Malatya Il Baskan Yardimcisi Mahmut Boyraz, AK Parti Kuluncak Ilçe Baskani Ahmet Boyraz, MHP Kuluncak Ilçe Baskani Mustafa Kiliç ile ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçeklestirdi.

Kuluncak Kaymakami Alparslan Sözen'i ziyaret ederek ilçedeki yatirim ve proje talepleri konusunda istiarede bulunan Çalik, daha sonra mahalle muhtarlari ve STK temsilcileri ile istisare toplantisi düzenledi.

Çalik, buradaki konusmasinda, Kuluncak-Hekimhan yolunun kalan 5,7 kilometrelik kisminin 26 Agustos’ta ihale edilecegini açikladi.

Ilçede yapimi devam eden Karaçayir Göleti’nin yaklasik maliyetinin 22 milyon lira oldugunu ve yüzde 50 oraninda fiziki gerçeklesmesinin tamamlandigini belirten Çalik, göletin gövde ikmalinin 2022 yilinda tamamlanmis olacagini kaydetti.

Alvar, Kizilhisar ve Karincalik göletlerinin ise planlama asamasinda ve incelemelerinin devam ettigini aktaran Çalik, ilçenin dogalgaza kavusturulmasi için baslatilan girisimlerin ise devam ettigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA