Izmir'de Maç Yapan Polislere Silahli Saldiri Açiklamasi 1 Polis Yarali

Izmir’in Karsiyaka ilçesinde hali sahada maç yapan polislere satasan bir grup, çikan arbedenin ardindan ayrildiklari olay yerine silahla dönüp polislere ates açti. Maçi izleyen polislerin de silahla karsilik verdigi olayda 1 polis yaralandi.

Izmir'de Maç Yapan Polislere Silahli Saldiri Açiklamasi 1 Polis Yarali
Olay, saat 20.45 siralarinda Zübeyde Hanim Mahallesi’ndeki hali sahada meydana geldi. Iddiaya göre, hali sahada maç yapan polislere, maçi izleyen ve alkol aldiklari ileri sürülen bir grup sahis sözlü satasmada bulundu. Bunun üzerine polisler ile süpheli sahislar arasinda arbede çikti. Arbede sonrasi olay yerinden ayrilan sahislar, temin ettikleri silahla tekrardan hali sahanin bulundugu noktaya gelip polislere silahla ates açti. Maçi izleyen polislerin de karsilik verdigi olayda Izmir Il Emniyet Müdürlügü Spor Güvenlik Sube Müdürlügü’nde görevli ve istirahatli oldugu ögrenilen, maça ise 5 yasindaki oglu ile gelen polis memuru M.B. (47), bacagina mermi isabet etmesi sonucu yaralandi.

Yarali polis memuru ameliyata alinacak

Hali saha önüne bulunan ve süphelilere ait oldugu ögrenilen motosikleti de olay yerinde birakan sahislar, yaya olarak kaçarlarken, ihbar üzerine adrese çok sayida polis ve 112 Acil Saglik ekipleri sevk edildi. Adrese gelen saglik ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapilan yarali polis memuru M.B., ambulansa alinarak Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirildi. Hayati tehlikesinin bulunmadigi ve ayaginda kiriklar oldugu ögrenilen yarali polis memurunun ameliyata alinacagi belirtilirken, 5 yasindaki oglu ise ekipler tarafindan evine götürüldü.

Öte yandan, olay yerinden kaçan süpheli sahislardan O.I., ekipler tarafindan kisa sürede yakalanirken, diger süphelileri yakalama çalismalarinin ise sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA