Fransa'da Orman Yanginlari Açiklamasi Birçok Yol Kapatilip 7 Bin Kisi Tahliye Edildi

Fransa’nin güneyinde birçok bölgede yasanan orman yanginlari nedeniyle 10’dan fazla yol kapatilip 7 bin kisi tahliye edildi. Kara ve hava müdahalesiyle yangin çalismasi devam ederken 5 itfaiye erinin yaralandigi açiklandi.

Fransa'da Orman Yanginlari Açiklamasi Birçok Yol Kapatilip 7 Bin Kisi Tahliye Edildi
Fransa’nin güneyinde birçok bölgede Pazartesi günü baslayan yanginlara karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Yanginin yogunluk gösterdigi Var bölgesindeki yangin Saint Tropez sahilinden gözlenirken dumanlar ve aktif çalisan yangin söndürme uçaklari vatandaslar tarafindan kaydedildi.

Yangin basladigindan bu yana bölgeden 7 bin kisi tahliye edilirken, 10’dan fazla otoyol acil durum hariç kullanima kapatildi.

Yaklasik 900 itfaiye erinin müdahale ettigi yanginda 6 bin 700 hektari alan küle döndü. Yanginlarin etkin oldugu bölgelerden olan Aude bölgesi valiliginden yapilan açiklamaya göre 5 itfaiye eri yangin söndürme çalismalari sirasinda yaralandi.

Yollari kontrol etmek üzere toplam 120 jandarma eri görev alirken, 11 Canadair uçagi, 3 helikopter, ve 2 Dash yangin uçagi toplam 400 yangin sondürme seferi gerçeklestirdi.

Öte yandan Var bölgesinde Bormes-les-Mimosas kentinin kurtulusunun anma törenine katilan Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron yaptigi açiklamada "Ates bize topraklarimizin, manzaralarimizin, günlük hayatimizi olusturan pastoral yerlerin kirilganligini ve tutustuklarinda cehennem olabilecegini hatirlatiyor.” dedi.

Kaynak: İHA