Ulastirma Ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu Ayancik'ta Kurulan Seyyar Köprüde Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Önemli bir afetle karsi karsiya kaldik. Tarih boyunca en önemli sel baskinlarindan bir tanesi aslinda' 'Geçici köprümüz hizmet vermeye baslayacak. Insallah kalici ve bölgeye yakisir imalatlar, sanat yapilarini hizlica yapip buradaki hayati en kisa sürede normale döndürecegiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "Önemli bir afetle karsi karsiya kaldik. Tarih boyunca en önemli sel baskinlarindan bir tanesi aslinda." dedi.

Karaismailoglu, Ayancik ilçesinde kurulumu tamamlanan Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) envanterinde bulunan Hafif Alasimli Sabit Köprü'de (HASK) incelemelerde bulundu.

Gazetecilere açiklama yapan Karaismailoglu, geçen hafta Bartin, Kastamonu ve Sinop'un önemli bir sel felaketiyle karsi karsiya kaldigini hatirlatti.

Olayin ilk saatlerinden itibaren bütün bakanlarla birlikte bölgede olduklarini belirten Karaismailoglu, "Bölgede magdur olan vatandaslarimiz ve selden zarar gören bölgelerle ilgili çalismalarimiza olayin hemen sonrasi basladik. Önemli bir afetle karsi karsiya kaldik. Tarih boyunca en önemli sel baskinlarindan bir tanesi aslinda." diye konustu.

- "Hayati normale döndürmek için özverili bir çalisma var bölgede"

Sel bölgesinde ulasimda aksamalar meydana geldigine isaret eden Karaismailoglu, söyle devam etti:

"Olayin ilk saatlerinden itibaren devletimiz tüm kurumlariyla birlikte bölgede yaralarin, afetin izlerini ortadan kaldirmak için büyük bir çaba sarf ediyor. Artik yapacak islerimiz belli, bir bir hayati normale döndürmek için çok büyük, özverili bir çalisma var bölgede. Bulundugumuz yer Sinop Ayancik. Ayancik sehir girisindeki iki tane önemli köprü maalesef sel nedeniyle hizmet veremez duruma gelmisti. Bizler de vatandasimizin acil ihtiyacini görmek üzere burada geçici bir köprü imalatini bes gün içinde tamamladik. Altyapisini Karayollari Genel Müdürlügü, DSI Genel Müdürlügümüz hazirladi. Köprüyü de Istihkam Alayi Köprücü Taburu, Milli Savunma Bakanligimiz da buraya gelerek kendileri büyük bir özveriyle iki günde köprüyü monte ettiler. Insallah bu köprü hizmet vermeye baslayacak birazdan. Bizler de iki tane köprünün yerine kalici köprü imalatina hemen basliyoruz. Insallah hedefimiz bu kalici köprülerin iki ay içinde bitmesi."

Kastamonu Çatalzeytin - Sinop Türkeli arasindaki yol geçisindeki çalismalarin da bu aksam itibariyle tamamlanacagini ve bölgedeki köprünün imalatina hemen baslanacagini vurgulayan Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Yine bölgede Türkeli, Ayancik arasindaki köprü imalatlarimizi geçici olarak açtik. Yine Kastamonu'daki bütün planlamalarimizi yaptik. Oradaki zarar gören yollar, köprülerin de geçici olarak servislerini sagladik. Kalici imalatlarimiza, bugün itibariyle hepsine basliyoruz. Yine Bartin'da ayni sekilde büyük özverili bir sekilde, hummali bir çalisma var. Devlet millet kaynasmasi bu bölgede, AFAD'in koordinasyonunda, çok önemli gelismeler oluyor. Insallah bu olayin üstesinden gelecek, bu afetin izlerini kisa sürede ortadan kaldiracagiz. Birazdan geçici köprümüz hizmet vermeye baslayacak. Insallah kalici ve bölgeye yakisir imalatlar, sanat yapilarini hizlica yapip buradaki hayati en kisa sürede normale döndürecegiz."

- "Insallah bölgeyi normale döndürecegiz. Normale döndürmeye de basladik"

Bakan Karaismailoglu, bir gazetecinin bölgedeki köprülerin sellerde yikilmasina iliskin sorusuna ise söyle yanit verdi:

"Insallah bundan sonra afet durumunda etkilenmeyecek sanat yapilarini, köprüler, yollar insa edecegiz. Bizim zaten son yillarda yaptigimiz, son 19 yildir yaptigimiz büyük ulastirma ve altyapi projeleri afetlerden pek etkilenmiyor. Bölgede de zaten son yillarda yapilan köprüler etkilenmedi aslinda. Bu etkilenen köprülerin çogu yillar önce yapilmis köprüler. Tabii yeni teknoloji, daha kuvvetli, daha bölgenin sartlarina uygun köprüler ve sanat yapilari imal ediyoruz. O yüzden biz yaptigimiz islere güveniyoruz ve yaptigimiz islerin arkasindayiz. Insallah bölgeyi normale döndürecegiz. Normale döndürmeye de basladik."

Bölgede hayatin olagan akisinin bir sekilde basladigini belirten Karaismailoglu, "Insallah böyle bir afet durumlari bir daha meydana gelmesin ama böyle olasi bir afet durumunda da ne yapacagimiz belli. Ayrica bugün 17 Agustos depreminin de yil dönümü." dedi.

Sinop Valisi Erol Karaömeroglu da bir gazetecinin bölgedeki tomruk depolarina iliskin sorusu üzerine, "Su an için tomruk depolarinin durumuyla ilgili herhangi bir karar vermedik. Ama büyük ihtimalle tasinirlar, baska yerlere alinirlar. Daha degerlendirilmedi." ifadelerini kullandi.

Karaismailoglu ile beraberindekiler kurulumu tamamlanan köprüden yaya olarak geçti.

Kaynak: AA