Ordu OSB'ye Saglik Ocagi Ve 112 Istasyonu Kuruluyor

Ordu'nun Altinordu ilçesinde 5 bin kisinin istihdam edildigi Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) saglik ocagi ve 112 istasyonunun kurulmasi için çalisma baslatildi.

Ordu OSB Yönetim Kurulu Baskan Vekili Murat Simsek, AA muhabirine, 600 dönüm arazi üzerinde faaliyet gösteren OSB'nin 1992 yilinda kuruldugunu söyledi.

OSB bünyesinde yeni ilklerin olacagini belirten Simsek, "Türkiye'de belki bir ilki gerçeklestirmis olacagiz. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde saglik ocagi kuruyoruz. Bu çalismamiz bitmek üzere. Bunun yani sira bir de buraya 112 istasyonu kuruyoruz." dedi.

Buraya yapilacak saglik merkezinin diger ikinci sanayideki çalisanlar da dahil olmak üzere 8-9 bin kisiye hizmet verecegini aktaran Simsek, burada 4 doktorun hizmet verecegini kaydetti.

Simsek, 112 istasyonunun çok güzel oldugunu, bu birimlerin eylül ayinda açilacagini ifade etti.

OSB bünyesinde kres yapilacagini da belirten Simsek, çalisan kadin sayisinin her geçen gün arttigi OSB'de bu yatirimin da artik önem kazandigina isaret etti.

Burada çalisan kadin isçi sayisinin 3 bini geçtigini aktaran Simsek, OSB'de yil sonu itibariyla yeni açilacak firmalarla birlikte çalisan sayisinin 6 bin 500'ü bulmasinin beklendigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA