Sel Felaketinin Yasandigi Ayancik Ilçesinden Boyabat'a Sevk Edilen Hastalar Ilgiden Memnun

Böbrek hastasi Ramazan Demirel: 'Burada Ayancik ve Çatalzeytin'den gelen hastalarimiz var. Herkes buradan memnun, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin'

Sinop'un Ayancik ilçesinde yasanan sel sonrasi Ayancik Devlet Hastanesindeki hastalarin bir bölümü Boyabat 75. Yil Devlet Hastanesine sevk edildi.

Bölgede 11 Agustos'ta yasanan sel felaketinin ardindan su basan ve hasar gören Ayancik Devlet Hastanesinin kullanimina ara verildi.

Ayancik'tan Boyabat 75. Yil Devlet Hastanesine sevk edilenlerden 68 yasindaki böbrek hastasi Ramazan Demirel, kendilerinin tedavilerinde hassasiyet gösteren saglik çalisanlarina minnettar oldugunu belirtti.

Demirel, "On alti yildir diyaliz hastasiyim ve Ayancik Devlet Hastanesinde diyalize girmekteyim. Ilçemizdeki asiri yagislar nedeniyle köyümüzün yollari kapandi. Ben 112'yi aradim, bir süre sonra ambulans geldi ve Ayancik Devlet Hastanesi sel dolayisiyla kullanilamaz durumda oldugu için beni Boyabat'a sevk ettiler, tedavim burada sürüyor. Ben buradan devletime, milletime tesekkür ediyorum. Su anda hastanede çok iyi durumdayiz. Bize çok iyi bakiliyor, tedavimiz hiçbir aksama olmadan yapiliyor. Hiçbir ihtiyacimiz yok. Boyabat'in degerli esnaflari yardimci oldular. Ihtiyaçlarimizi temin ettiler." ifadelerini kullandi.

Hastanede kendilerine çok iyi bakildigini vurgulayan Demirel, söyle devam etti:

"Köydeki ailem, Istanbul'daki çocuklarim ve torunlarima buradan iyi oldugumu, hiçbir ihtiyacimin olmadigini söylemek istiyorum. Doktorlarimiz, hastane personelimiz bizimle çok ilgileniyorlar. Burada Ayancik ve Çatalzeytin'den gelen hastalarimiz var. Herkes buradan memnun, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Ben Ayancik halki ve diger yerlerde sel felaketi yasayan tüm vatandaslarima geçmis olsun diliyorum. Hayatini kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyorum."
Kaynak: AA