Sel Bölgesinde Magdur Kalan Vatandaslar Feribotla Tahliye Edildi

Sel afetinin yasandigi Sinop’a il disindan tatil amaciyla gelen misafirler, karayolunda yasanan ulasim sorunu nedeniyle feribotla tahliye edilmeye baslandi. Ilk etapta 47 araç Sinop’tan alinarak Inebolu Limani’na getirildi.

Sel Bölgesinde Magdur Kalan Vatandaslar Feribotla Tahliye Edildi


Sinop’a tatil amaçli gelen çok sayida vatandas, 11 Agustos’ta yasanan sel afetinin ardindan Türkeli ve Ayancik ilçelerinde magdur kaldi. Sel afeti nedeniyle köprülerin yikilmasi ve yollarda olusan heyelan nedeniyle karayolunu kullanamayan çok sayida vatandas, feribotla alinarak Inebolu Limani’na getirildi.

Çatalzeytin ve Abana Limanlari’nin da sel afetinde hasar görmesinden dolayi Inebolu Limani’na getirilen vatandaslar, buradan karayolu ile evlerine geri dönecek. Feribotla tahliye edilen araçlar arasinda yurtdisindan gelen misafirlerin de oldugu görüldü.



Sel afetinden dolayi Sinop’ta mahsur kalan vatandaslarin yardim talebinde bulunmasi üzerine Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’nun talimatlariyla bölgeye feribot sevk edildi. Sevk edilen feribotla ilk etapta 47 araç tahliye edildi. Mahsur kalan vatandaslarin araçlariyla birlikte tahliye islemlerinin devam edecegi ögrenildi. Mahsur kalan vatandaslar, devlete minnet olduklarini kaydetti.

Kaynak: İHA