Ingiltere 'Afganistan' Konulu Sanal G7 Toplantisina Ev Sahipligi Yapmayi Planliyor

Ingiltere Basbakani Boris Johnson’in Taliban’in Afganistan’daki ilerleyisinin ardindan Afganistan konulu sanal G7 toplantisina ev sahipligi yapmayi planladigi aktarildi.

Ingiltere 'Afganistan' Konulu Sanal G7 Toplantisina Ev Sahipligi Yapmayi Planliyor
Ingiltere Basbakani Boris Johnson’in Afganistan konulu sanal G7 toplantisina ev sahipligi yapmayi planladigi aktarildi. Basbakanlik sözcüsü yaptigi açiklamada, Johnson’in Afganistan’daki durumu görüsmek üzere önümüzdeki günlerde G7 liderleri ile sanal bir toplantiya ev sahipligi yapma niyetini dile getirdigini aktardi.

Sözcü, Johnson’in uluslararasi toplumun "hem gelecekteki herhangi bir hükümeti tanimak hem de insani ve mülteci krizini önlemek için Afganistan konusunda bir araya gelip ortak bir yaklasim benimsemesi" geregini vurguladigini belirtti.

Sözcü, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ile Basbakan Johnson’in görüstügünü ifade ederek, iki liderin Afganistan’in uzun vadeli gelecegi üzerinde birlikte çalismanin önemine, Ingiliz ve Fransiz vatandaslarinin yani sira diger vatandaslarin güvenli bir sekilde tahliye edilmeleri için acil yardim ihtiyacina degindigine aktardi.

Basbakanlik sözcüsü, "Ingiltere ve Fransa’nin olasi bir ortak karar da dahil olmak üzere BM Güvenlik Konseyi’nde birlikte çalismasi gerektigi konusunda anlastilar" dedi.

Kaynak: İHA