Sel Bölgesindeki Köylere Jeneratörler Helikopterlerle Götürülüyor
SINOP – Sel felaketi yasanan Sinop’ta köylere helikopterle jeneratörler tasiniyor. Ekipler, helikopterlerle sel bölgelerine inerek elektrik arizalarini gidermek için yogun mesai harciyor.

Köylere jeneratör nakli bugün Ayancik ilçesinden baslatildi. Jeneratörleri getiren YEDAS ekipleri, bu jeneratörleri jandarma helikopterine halat yardimiyla bagladi. Helikopterin içerisine de elektrik ariza ekipleri bindi. Abana’dan jeneratörlerle birlikte havalanan helikopter, selden etkilenen köylere ulasti.
Ayancik ilçesine gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez de YEDAS Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ile bölgede elektrik altyapisina yönelik incelemelerde bulundu. Bakan Dönmez, Genel Müdür Bora’dan bilgi alarak çalismalarin koordinasyonunu sagladi. Bakan Dönmez’e Bakan Yardimcisi Alparslan Bayraktar ve Türkiye Elektrik Dagitim A.S. (TEDAS) Genel Müdürü Ömer Sami Yapici da eslik etti.
