Düsen Yangin Söndürme Uçaginda Yasamini Yitiren 3 Türk Personel Için Adana'da Tören Düzenlendi

Kahramanmaras'ta, yangin söndürme uçaginin düsmesi sonucu hayatini kaybeden 3 Türk personel için Adana Orman Bölge Müdürlügünde tören düzenlendi.

Dün düsen uçakta 5 Rus personelle birlikte yasamini yitiren pilot Serkan Mirzaoglu, orman mühendisi Oguz Avsar Aydin ve koordinatör Edip Uzunoglu'nun cenazelerinin Adana Adli Tip Kurumu morgundaki islemleri tamamlandi.

Cenazeler, buradan tören için alinip Adana Orman Bölge Müdürlügü bahçesine götürüldü.

Törene, hayatini kaybeden 3 personelin yakinlari ile meslektaslari, Vali Süleyman Elban, Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz ve diger ilgililer katildi.

Personellerin özgeçmisinin okunmasinin ardindan dua edildi.

Daha sonra pilot Mirzaoglu'nun naasi Elazig'a, orman mühendisi Aydin'in naasi da İçel'e gönderildi. Adanali koordinatör Edip Uzunoglu'nun cenazesi ise kentteki Buruk Mezarligi morguna konuldu.

- Yangin söndürme uçaginin düsmesi

Kahramanmas'in Onikisubat ilçesi Ilica Mahallesi Almali mevkisindeki ormanlik alanda yildirim isabet etmesi sonucu yangin çikmis, alevlere müdahale için bölgeye yönlendirilen, Orman Genel Müdürlügü tarafindan Rusya'dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlügü hizmetinde kullanilan yangin söndürme uçagi düsmüstü.

Arazinin sarp oldugu bölgeye kara yolu ulasiminin bulunmamasi nedeniyle Milli Savunma Bakanliginin görevlendirdigi helikopterle Besen Mahallesi Kisik Vadisi'ndeki olay yerine ulasan ekipler, 8 kisinin naasina ulasmisti.

Kaynak: AA