Çevre Ve Sehircilik Bakani Kurum Ayancik'ta Incelemelerde Bulundu

'Ilk etapta selden zarar gören tüm ailelerimize üçer bin lira yardim yapacagiz' 'Hasar tespit çalismalarimizi yürütüyoruz. Bugün insallah bitecek'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, "Ilk etapta selden zarar gören tüm ailelerimize üçer bin lira yardim yapacagiz." dedi.

Bakan Kurum, ilçede selden etkilenen Ayancik Devlet Hastanesi ile Küçük Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulundu, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Burada sanayi esnafi ile bir süre sohbet eden Bakan Kurum, "Hem fabrikamizin hem de isçilerimizin zararini devlet olarak en kisa sürede karsilayacagiz. Insallah yavas yavas yaralarimizi hep birlikte saracagiz. Ben Sanayi ve Teknoloji Bakanimizla görüstüm. Hasarli yerlerimiz var. Bakanligimiz pazartesi veya sali günü Abana, Bozkurt ve Ayancik ilçelerindeki sanayi siteleriyle ilgili kesin çözümleri, buralari inceledikten sonra belirleyecek." dedi.

Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Baskanligi'ndan tüm esnafin talep ve ihtiyaçlarinin alinmasini isteyen Kurum, söyle devam etti:

"Bu çerçevede tüm sorunlari çözmek için adimlarimizi hizli bir sekilde hemen atacagiz. Ilk etapta selden zarar gören tüm ailelerimize üçer bin lira yardim yapacagiz. Hasar tespit çalismalarimizi yürütüyoruz. Bugün insallah bitecek. Bunun yani sira esnafimizin ödemesi gereken kredileri de ertelenecek. Insallah hep birlikte bu afetin üstesinden gelecegiz."

Daha sonra Kurum, selden zarar gören vatandaslarla bir araya geldi, geçmis olsun dileklerinde bulundu.

Kaynak: AA