Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'Afganistan'da Diplomatik Misyonlarimizla Ilgili Gerekli Tedbirleri Basindan Beri Aldik'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Afganistan’daki durumla ilgili, “Diplomatik misyonlarimiz ve tüm çalisma arkadaslarimizla ilgili gerekli tedbirleri zaten basindan beri aldik. Gerekli önlemler alinmistir. Kabil Büyükelçiligimiz faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'Afganistan'da Diplomatik Misyonlarimizla Ilgili Gerekli Tedbirleri Basindan Beri Aldik'
Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Cezayir’deki temaslarinin ardindan yurda dönüs öncesi Afganistan’a iliskin degerlendirmelerde bulundu. Çavusoglu, “Son haftalarda yasanan bu yeni gelismeler isiginda vatandaslarimizi en basindan beri bilgilendirdik. Kendilerine gerekli telkinlerde bulunduk. Yaklasik bin 500 vatandasa bizzat telefonla ulastik. Ayrica orada faaliyette bulunan firmalarimizin sahiplerine ve yöneticilerine de tek tek ulastik ve çalisanlarimizla ilgili gerekli telkinlerde bulunmustuk” dedi.



“Büyükelçiligimize ve konsolosluk çagri merkezlerimize gelen talepleri su anda topluyoruz”

Vatandaslarin çatisma bölgelerinde bulunmamalari konusunda da gerekli duyurularin yapildigini aktaran Bakan Çavusoglu, “Bugün de ülkeden ayrilmak isteyenlere yönelik duyuruda bulunduk. Büyükelçiligimize ve konsolosluk çagri merkezlerimize gelen talepleri su anda topluyoruz ve degerlendiriyoruz. Ülkeden ayrilmak isteyen, Afganistan’dan ayrilmak isteyen vatandaslarimiz için ilgili kurumlarla isbirligi içinde her türlü imkani saglayacagiz. Gerekli hazirliklarimiz da tamamlandi. Zaten bazi vatandaslarimizi, basindan beri ulastigimiz bazi vatandaslarimiz Türk hava yollarinin tarifeli uçaklariyla dönmek isteyenler ülkemize gelmislerdi” dedi.



“Afganistan’daki ilgili kisi ve makamlara temaslarimiz devam ediyor

Ülkede kalmak isteyen vatandaslara deginen Bakan Çavusoglu, “Afganlarla evli veya baska sebeplerle kalmak isteyen vatandaslarimiz var. Onlarin da güvenligi ve huzuru için Afganistan’daki ilgili kisi ve makamlara temaslarimiz devam ediyor. Onlarla da görüsüyoruz” dedi.



“Gerekli önlemler alinmistir”

Basindan beri, tüm taraflarla temaslarin oldugunu ve bu temaslarin suanda da devam ettigini belirten Çavusoglu, “Diplomatik misyonlarimiz ve tüm çalisma arkadaslarimizla ilgili gerekli tedbirleri zaten basindan beri aldik. Gerekli önlemler alinmistir. Kabil Büyükelçiligimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Yani vatandaslarimizin islemleri olsun, herhangi bir konsolosluk islemi olsun, faaliyetleri su anda sürdürüyor” ifadelerini kullandi.

“Tüm ihtimallere karsi tüm hazirliklarimizin da oldugunu buradan bir kere daha söylemek isterim”

Bakan Çavusoglu, “Buradan bir kez daha çagrida bulunmak istiyorum, dönmek veya kalmak isteyen vatandaslarimiz, bazilari kalmak istiyor biraz önce söylemistim. Bize hem Büyükelçiligimize hem de konsolosluk çagri merkezimiz 7 gün 24 saat hizmet veriyor yurtdisindaki yasayan tüm vatandaslarimiza. Buralardan bize ulasabilirler. Temas edebilirler. Bizim ayrica bundan sonraki süreçte de yapacagimiz duyurulari da takip etsinler. Tüm ihtimallere karsi tüm hazirliklarimizin da oldugunu buradan bir kere daha söylemek isterim” dedi.

Kaynak: İHA