Orman Yanginlari Turizmcilerin Gelir Beklentisini Yüzde 25 Düsürdü

Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olan orman yanginlari, Agustos ayinda turist sayisinda ciddi artis bekleyen turizmcileri endiselendirdi.

Orman Yanginlari Turizmcilerin Gelir Beklentisini Yüzde 25 Düsürdü


Sianji Hotels Yönetim Kurulu Baskani Recai Çakir, “Yanginlarin çikmasiyla birlikte yüzde 10 civarinda iptallerimiz oldu. Bazi otellerde bu rakam yüzde 20-25’lere kadar ulasti. Bu iptallerin çogu yurt disindan yapilan rezervasyonlar. Ciddi cirolarin yapildigi Agustos ayinda doluluklar yüzde 50’lere kadar geriledi. Turizmcilerin Agustos ayi gelir beklentilerinde yüzde 25-30 arasinda bir daralma oldu” dedi.



Yüksek cirolarin yapildigi Agustos ayinda otellerin yüzde 10-20 civarinda indirim yaparak sezonu bos geçirmemeye çalistiklarini belirten Çakir, “Bazi otellerde doluluklar yüzde 50’lere kadar geriledi. Çok az sayida otel yüzde 80 doluluk ile hizmet veriyor. Turizmcilerin Agustos ayi gelir beklentilerinde yüzde 25-30 daralma oldu. Önümüzdeki birkaç gün çok önemli. Agustosun ikinci yarisindan sonra toparlamaya baslayacagiz. Yeni bir yangin veya olumsuz bir durum yasanmazsa Eylül ayinin güzel geçecegini düsünüyoruz. Umarim yasadiklarimiz herkese ders olur. Küresel isinma baz alinarak tüm tedbirler çok kiymetli. Yanginin söndürülmesinde çaba gösteren tüm kurum, kurulus ve vatandaslarimiza sükranlarimi sunuyorum. Ülkemize geçmis olsun diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA