Küresel Iflaslar 2020 Yilinda Yüzde 15 Azaldi

2020 yilinda küresel anlamda sirket iflaslarinin beklentilerin aksine bir önceki yila göre yaklasik yüzde 15 azaldigini ortaya çikarildi.

Küresel Iflaslar 2020 Yilinda Yüzde 15 Azaldi
Isletmeler için ticari veri ve analiz hizmeti saglayan uluslararasi faaliyet gösteren sirket 2018-2020 yillari iflas verilerini içeren Küresel Iflas Raporu açiklandi. 36 ülkenin verilerinden faydalanilarak elde edilen rapor, pandemi krizinin olumsuz etkilerine ragmen, 2020 yilinda küresel anlamda sirket iflaslarinin azaldigini ortaya koydu. Rapora göre, 2020 yilinda bir önceki yila göre küresel anlamda sirket iflaslarinda yaklasik yüzde 15 oraninda düsüs yasandi. Ayni zamanda küresel anlamda 2019 yilinda 215 bine yakin sirket iflas ederken, pandemi krizinin olumsuz etkilerine ragmen 2020 yilinda iflas eden sirket sayisi 183 bine geriledi. Raporda, “Iflas verilerini açiklamaya devam eden 36 ülke içerisinde, bir önceki yila göre 2020 yilinda yüzde 14,7 oraninda düsüs yasanmistir” denildi.

Raporda pandeminin olusturdugu ekonomik sokun ani talep daralmasi ve arz sorununa neden oldugu ve birçok firmanin nakit akisini olumsuz etkiledigi belirtildi. Bu nedenle ödemelerin önemli oranda geciktigine dikkat çekilen raporda ayni zamanda pandemi sonrasinda devletlerin destek paketlerinin ve finans kurumlarinin kendi bilançolarini korumak adina da olsa alacak/kredi ertelemesi gibi esneklikler saglamasinin, 2020 yilinda iflas oranlarini bir önceki yila göre düsürdügü vurgulandi.

28 ülkede sirket iflaslari 2020 yilinda düstü

Raporda, iflas veri raporlamasinin yapildigi 36 ülkeden 28’inde 2020 yilinda sirket iflaslarinda bir önceki yila göre düsüs yasandigina dikkat çekildi. Raporda, pandeminin olusturdugu olumsuzluklara ragmen Fransa’da 2020 yilinda iflas eden sirket sayisi bir önceki yila göre yüzde 38,1 oraninda düserek son 30 yilin en düsük seviyesinde seyrettigi belirtildi. 2020 yilinda bir önceki yila göre sirket iflaslarinin Ingiltere’de yüzde 18.1, Almanya’da yüzde 15.9, Rusya’da yüzde 12.9, ABD’de, yüzde 11.9, Japonya’da yüzde 7,3, Kanada’da yüzde 5,9 oraninda düstügüne dikkat çekildi.
Kaynak: İHA