Kayserili Gençler Ürettikleri Roketle 3 Bin Metre Irtifaya Çikmayi Hedefliyor

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Kültür Isleri Müdürlügü bünyesindeki Kocasinan Akademi General Emir Havacilik ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’ni ziyaret edip, TEKNOFEST’E hazirlanan gençlerle bir araya geldi. Gençlerin yapmis oldugu roketin gövde kalibina destek olan Baskan Çolakbayrakdar, Büyük ve Güçlü Türkiye için gençlerin büyük ümit vadettigini belirterek, teknoloji noktasinda ne kadar teknolojiyi üreten, ondan istifade eden yerli ve milli ürünler yapilirsa o kadar basariya imza atilacagini söyledi.

Kayserili Gençler Ürettikleri Roketle 3 Bin Metre Irtifaya Çikmayi Hedefliyor
General Emir Havacilik ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’nde gençlerle sohbet eden Baskan Çolakbayrakdar, TEKNOFEST Orta Irtifa Roket Yarismasi’nda 3 bin metre irtifaya çikmayi hedefleyen Neo Aerospace Takim ekibinden roket hakkinda bilgiler aldi. Baskan Çolakbayrakdar’in katkilariyla geçen yil TEKNOFEST’e 8’nci olan ve bu yil sampiyonlugu hedefleyen takim ekibi, desteklerinden dolayi Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti. Baskan Çolakbayrakdar ise büyük bir ustalikla gençlerin yapmis oldugu roketin gövde kalibina destek oldu. Bilimsel projelerle fark olusturduklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, merkez ile ülkenin teknolojik kalkinmasina ve teknolojiyi üreten nesillerin yetistirilmesine katki sagladiklarini vurguladi. “Büyüyen, gelisen Türkiye’nin gelecekte daha neler yapabileceginin örneklerini gençlerimiz en güzel sekilde ortaya koyuyor” diyen Baskan Çolakbayrakdar, sözlerini su sekilde sürdürdü;

“Uçus takimina basarilar diliyoruz. Gençlerimiz, simdilik yüzde 98 oraninda tamamlanan roketle Eylül ayinda TEKNOFEST Orta Irtifa Roket Yarismasi’na katilacak. Biz bugün gençlere destek veriyoruz, biliyoruz ki yarin onlar da bu necip milleti gururlandiracaklar. Gençlerimizin talepleri dogrultusunda simdiye kadar oldugu gibi Kocasinan Akademi çatisi altinda vermis oldugumuz destegi artirarak sürdürecegiz. Yeni ve farkli teknoloji imkanlarla gençlerimize daha fazla destek olacagiz. Burada gençlerimiz, 3D yazicilarla küçük roketler, insansiz hava araçlari gibi basarili ürünler ortaya çikarmisti. Simdi ise daha teknolojik ürünlerle mükemmel sonuçlar çikmaya basladi.

Sehrimiz ve ülkemiz adina gençlerimize yaptigimiz destegin karsiligini yine gençlerimiz daha fazla ülkemize ve sehrimize vermis oldugunu gördük. Biz biliyoruz ki teknoloji noktasinda teknoloji üreten, teknolojiden istifade eden yerli ve milli ürünlerle bunu yapabilirsek o kadar basarili oluruz. Bunun içinde Kocasinan Akademi olarak gençlerimize desteklerimiz devam edecek.”

Baskan Çolakbayrakdar, yapilan yatirimlarla çocuklari ve gençleri, gelecegin Türkiye’sine hazirladiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA