Cumhuriyetçi Senatör Graham, Biden Yönetiminin Afganistan'dan Çekilme Kararini Elestirdi Açiklamasi

'Baskan Biden anlasilan Irak'tan hiç ders almadi. Afganistan'da henüz en kötüsü yasanmadi'

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Biden yönetiminin Afganistan'dan çekilme kararini, "Afganistan'da ABD'nin çikarlarina saldiracak DEAS ve el-Kaide'nin yeniden ortaya çikmasini saglayacak bir vakum yaratiliyor. Amerika, dünya genelinde güvenilmez bir müttefik olarak algilaniyor." sözleriyle elestirdi.

Senatör Graham, ABD'nin Afganistan'dan askeri birliklerini çekme ve Kabil Büyükelçiligindeki personelinin büyük kismini tahliye etmeye yönelik kararinin ardindan Twitter hesabindan Biden yönetimine elestiriler yöneltti.

Graham, "Afganistan'da ABD'nin çikarlarina saldiracak DEAS ve el-Kaide'nin yeniden ortaya çikmasini saglayacak bir vakum yaratiliyor. Amerika, dünya genelinde güvenilmez bir müttefik olarak algilaniyor. Rusya, Iran ve Çin, bölgede gücünü artiracak." ifadelerini kullandi.

Tüm yasananlardan, "askeri danismanlarini dinlemeyen" ABD Baskani Joe Biden'i sorumlu tutan Graham, "Baskan Biden anlasilan Irak'tan hiç ders almadi. Afganistan'da henüz en kötüsü yasanmadi." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA