Bakan Karaismailoglu Sel Felaketinin Yasandigi Sinop'ta Konustu Açiklamasi (1)

'Sinop ilinde maalesef 2 vatandasimiz vefat etti ve kendilerine ulastik. Kayiplarimiz için de arama kurtarma çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "Sinop ilinde maalesef 2 vatandasimiz vefat etti ve kendilerine ulastik. Kayiplarimiz için de arama kurtarma çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor." dedi.

Bakan Karaismailoglu, Ayancik ilçesindeki incelemelerinin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, açiklamalarda bulundu.

Sali gecesi baslayan asiri yagislar sonucunda Sinop, Kastamonu ve Bartin'da asiri yagislar nedeniyle bölgenin olumsuz etkilendigini ifade eden Karaismailoglu, "Su an Sinop ilçesi Ayancik ilçesinde bulunmaktayiz. Yagislardan etkilenen ilçe merkezi ve çevre köylerinde su baskinlari meydana geldi. Sinop ilinde maalesef 2 vatandasimiz vefat etti ve kendilerine ulastik. Kayiplarimiz için de arama kurtarma çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor." diye konustu.

Karaismailoglu, Ayancik Devlet Hastanesinde yatan hastalarin Sinop merkeze tahliyesinin dün yapildigini hatirlatarak, sunlari kaydetti:

"Ayancik Devlet Hastanesini de tekrar faaliyete almak için yogun bir çaba sarf ediyoruz. Insallah yarin itibariyla da faaliyete alma çabasi içerisindeyiz. Geçtigimiz Sali itibariyla sirf Ayancik ilçesinde 24 saatte metrekareye 240 kilogram yagis yagdi. 30 saatte de 300 kilograma ulasan bir yagis oldu Ayancik'ta. Bu çok ender görülen bir yagis miktari. Bu yagislar bölgeyi asiri derecede etkiledigi için bunlar da sele maruz kaldi maalesef."

(Sürecek)

Kaynak: AA