Risk Haritasinda 'Mavi' Il Olabilmek Için Es Zamanli Asilama

Tokat’in korona virüs risk haritasinda mavi il olabilmesi için ilçelerle birlikte es zamanli olarak Covid-19 asisi farkindalik etkinligi düzenlendi.

Risk Haritasinda 'Mavi' Il Olabilmek Için Es Zamanli Asilama
Tokat Cumhuriyet Meydani’nda Il Saglik Müdürlügü tarafindan Covid-19 asilama kampanyasina dikkat çekildi. Tokat Valisi Ozan Balci, Korona virüs risk haritasinda mavi il olabilmek için asilamaya agirlik verilmesi çagrisinda bulundu. Vali Balci, Tokat’ta asilama oranin yüzde 69 oldugunu belirterek, “Tokat’ta 322 bin kisi ilk doz asisini yaptirdi. Hedefimiz 450 bin kisiye asi yaptirmak. Kadini ve erkegi ile yaslisi ve genci ile bu mücadeleyi devam ettirmek zorundayiz. Asilama kampanyasina destegimizi buradan ilan ediyoruz. Bu mücadelede doktorlarimiz basta olmak üzere, ebelerimiz, hemsirelerimiz, saglik çalisanlarimiz, idari ve teknik personelimiz gece gündüz demeden canla basla çalistilar. Onlarin hepsine gönülden tesekkür ediyorum” dedi.

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu da konusmasinda Tokat’in asilmada iyi seviyelere ulastigini belirterek, “Bu 16 aylik süreçte saglik çalisanlari destan yazdi. Bütün unsularimizla her türlü tedbirin alinmasi için herkese geceli gündüzlü çalisti” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Dr. Ozan Balci ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Meydaninda açilan Covid-19 asi çadirini gezerek Il Saglik Müdürü Ahmet Sümbül’den bilgi aldi. Vatandaslar, randevusuz asilarini olma imkani buldu.

Resadiye’de asi çadirina yogun ilgi

Resadiye Alparslan Türkes parkinda kurulan çadirda asker ve polisin yani sira vatandaslar asilama kampanyaya destek verildi.

Resadiye Kaymakami Talat Batur, Resadiye Belediye Baskani Mustafa Yilmaz kurun amirleri ve vatandaslar katildigi programda vatandaslar randevusuz asi olma imkani buldu. Kaymakam Batur, ilçede asilama oranin yüzde 73 oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA