GÜNCELLEME 2 - Bartin'da Siddetli Yagis, Sel Ve Heyelana Neden Oldu

Ulus ilçesine bagli Kumluca beldesine Akörensöküler köyünde sel nedeniyle evi yikilan ve sulara kapilan yasli kadini arama çalismasi baslatildi Vali Sinan Güner: 'Yikilma tehlikesi olan evlerde ve araçlarinda mahsur kalan yaklasik 15 kisi su ana kadar kurtarildi' 'Bir kaybimiz var, onu ariyoruz, yasli bir teyzemiz. Bunun disinda kalp krizinden bir can kaybimiz var ama suya kapilma degil' 'Su anda baska kayip ihbarimiz yok'VALI GÜNER'IN BÖLGEDEKI ÇALISMALARA ILISKIN AÇIKLAMASI EKLENDI

Bartin'da etkili olan siddetli saganak bazi bölgelerde sele yol açti, araçlar sürüklendi, çok sayida is yeri ve evi su basti.

Aksam saatlerinden itibaren baslayan saganak, Ulus ilçesi ile ilçeye bagli Kumluca ve Apdipasa beldesinde hayati olumsuz etkiledi.

Yagis nedeniyle Bartin-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü, bir araç sel sularina kapildi, araçta bulunan iki kisi AFAD ve vatandaslar tarafindan kurtarildi, evlerde mahsur kalan 20 kisi karayollari ve belediye is makineleriyle kurtarildi.

Kumluca beldesi Zafer köyünde Herkeme Deresi'nin tasmasi sonucu bazi araçlar sel sularina kapildi, evlerin alt katlari ve is yerlerini su basti, bazi vatandaslar evlerinde mahsur kaldi.

Sel bölgelerine Karayollari, DSI, AFAD, jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi.

Bartin Valisi Sinan Güner, saat 03.00 siralarinda ilk ihbarlarin gelmeye basladigini belirterek, su an bulunduklari Bartin-Abdipasa-Ulus kara yolunda heyelanlar meydana geldigini yolu açarak buraya kadar ulastiklarini bildirdi.

Vali Güner, burada da menfez göçmesi nedeniyle ileriye gidilemedigini ifade ederek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Servis yoluyla ulasimi saglamis olduk. (Bartin-Karabük yolu Yenihan mevkisi) Dere yataginda evler vardi oradaki insanlari kurtardik. Aracin üzerinde yardim bekleyenler vardi, sele kapilmis araçlar vardi onlari kurtardik. Kumluca beldesine bagli Akören Söküler köyünde bütün köprüler yikilmis servis yollari ile geçmeye çalisiyoruz. Ulus'un Zafer köyünde bütün ulasimi saglayan her türlü köprü yikilmis durumda. Karabük Valiliginden destek istedik o taraftan gelinebilecek yollardan onlar gelmeye çalisiyor. Özel idare ekipleri de patika yollardan araçlari yürüterek inmeye çalisiyorlar."

- Sele kapilan yasli kadini arama çalismasi baslatildi

Ulus ilçesine bagli Kumluca beldesi Akören Söküler köyünde sel ve heyelan meydana geldi. Sel nedeniyle ahsap bir evin büyük bölümü yikildi, evdeki yasli bir kadin da sel sularina kapildi.

Bölgeye sevk edilen ekipler, yasli kadini arama çalismalarina basladi.

- "Su anda baska kayip ihbarimiz yok"

Vali Güner, AA muhabirine, sahada çalismalari sürdürdüklerini, siddetli saganak ve selin özellikle Ulus ilçesinde etkili oldugu söyledi.

Ekiplerin yogun bir çalisma yürüttügünü vurgulayan Güner, "Yikilma tehlikesi olan evlerde ve araçlarinda mahsur kalan yaklasik 15 kisi su ana kadar kurtarildi. Bir kaybimiz var, onu ariyoruz, yasli bir teyzemiz. Bunun disinda kalp krizinden bir can kaybimiz var ama suya kapilma degil. Yikilan köprü, menfez yol ve ev çok. Maddi hasar burada gerçekten sikintili. Kayip vatandasimizi kurtaralim, maddi hasar bir sekilde hallolacak. Su anda baska kayip ihbarimiz yok." seklinde konustu.

Kaynak: AA