Almanya, Mültecilerin Afganistan'a Sinir Disi Edilmesini Askiya Aldi
Almanya Içisleri Bakanligi Sözcüsü Steve Alter, kötülesen güvenlik durumu nedeniyle mültecilerin Afganistan’a sinir disi edilmesinin askiya alindigini duyurdu.

Alter, "Içisleri Bakani, güvenlik gelismelerini göz önünde bulundurarak, Afganistan’a mültecilerin sinir disi edilmesini askiya alma karari aldi" ifadelerini kullandi.
Öte yandan daha önce Hollanda, Afganistan’a sinir disi edilmeyi 6 ay süreyle askiya almisti. Hollanda’nin öncesinde ise Avrupa Birligi (AB), Kabil’in Ekim ayina kadar durmalarini istemesine ragmen Afgan siginmacilarin sinir disi edilmelerinin devam etmesi gerektigini belirtmisti. Almanya, Avusturya, Belçika, Yunanistan, Hollanda ve Danimarka’dan Bakanlar tarafindan yapilan açiklamalarda, sinir disi edilmelerin durdurulmasinin "daha fazla Afgan vatandasini evlerini terk etmeye motive edecegini" kaydetmisti. Avrupa Komisyonu’na gönderilen bir mektupta ise kabine Bakanlari, çatisma nedeniyle evlerinden edilmis 4,6 milyon Afgan’in oldugunu ve 2015’ten bu yana AB’ye ülkeden 570 bin siginma basvurusu yapildigini ifade etmisti.
