Tatvan'da Halk Oyunlari Gençleri Sosyallesmeye Yöneltiyor

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren bir akademi tarafindan faaliyete geçirilen sosyal etkinlik kapsaminda gençlere halk oyunlari dersi veriliyor.

Tatvan'da Halk Oyunlari Gençleri Sosyallesmeye Yöneltiyor
Tatvan ilçesinde faaliyet gösteren bir akademi tarafindan faaliyete geçirilen sosyal etkinlik kapsaminda gençlere halk oyunlari dersi veriliyor. Sosyal etkinlik çerçevesinde gösteriler sunan akademi ögrencileri pandemi kisitlamalarinin ardindan artan dügünlerde de dügün sahiplerine gösteriler sunuyor. Son zamanlarda Bitlis’te klise haline gelmis dügünlerden de farklilik olusturulmasi için yapilan halk oyunlari gösterileri dügün sahiplerini de bir hayli mutlu ediyor. Akademi ekibi gençlerin sosyal medyadan uzaklasip sosyal aktivitelere yönelmesi ve Tatvan’da ki sosyal faaliyetlerin arttirilmasi açisindan önem kazaniyor.

Açiklamalarda bulan halk oyunlari antrenörü Emrullah Akdeniz; “Pandemiden sonra dügünlerin artmasiyla özellikle gerçekten bir yogunluk basladi.

Zeybek ve Reyhani yönelik koroografileri istenmeye basladi.

Bizde o çalismalari bu aralar yürütüyoruz. Diger branslarimiza da talepler artti. Mesela pandemiden dolayi disari çikamayan çocuklarimiz evde telefon ve internet bagimlisi oldular. Gelip bize kayit yaptiran ailelerin tamami iste çocugumuzu birazcik bu internet sevdasindan uzaklastirmak için ne yapabiliriz. Bizde onlara bu sanatsal müzik kurslarimizi öneriyoruz. Sanatsal kurslarimiza ilgi güzel bir düzeyde” dedi.

Halk oyunlari ögrencisi Münir Demir ise; “Ben evde bunaldigimdan ötürü su&em akademide zamanimi geçiriyorum. Akademide zeybek, reyhani vs. oyunlarini ögreniyorum. Farkli kültürleri ve diger insanlarimizin da tanimasi için dügünlerde gösteriler sunuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA